Timp de citire: 4 minute

La 6 ani visam să mă împrietenesc cu toată lumea de la grădiniță. La 16 ani, mi se părea că toate fetele de vârsta mea aveau deja BFF (best friend forever). La 26 de ani legam primele prietenii bazate pe afinități, valori și interese comune. 

Fotografii: Maria Bordeanu

„Timpul se dilată, se contractă, în funcție de neliniștile inimii.”

 – Haruki Murakami

Abia undeva în apropiere de 30 de ani am înțeles că prieteniile pot fi de foarte multe feluri, toate, în aceeași măsură de valoroase și prețioase.

Există 

prietenii în care asculți și te dăruiești și prietenii în care ți se oferă

și

prietenii alături de care te simți tu, exact așa cum ești

și

prietenii în care înveți despre tine

și

prietenii care au rost să te facă să râzi

și

prietenii care te ridică la adevăratul tău potențial

și

prietenii care te inspiră și care-ți servesc drept resursă creativă

și tot felul de alte astfel de prietenii.

Ceasurile-bijuterie FREYWILLE sunt opere de artă desăvârşite până în cel mai mic detaliu. Toate ceasurile noastre sunt echipate cu un mecanism quartz ETA “Swiss Made”, creat special pentru FREYWILLE, iar geamul ceasului este realizat din cristal de safir – mai dur şi mai rezistent la zgârieturi decât geamul mineral.

Acum doi ani scriam ce am învățat despre prietenie (AICI), despre versiunea ei adevărată, verticală și care nu umbrește. Și tot cam pe-atunci am deschis dialog cu oamenii din jurul meu despre prietenie, despre cum o văd ei și despre valorile absolute în care o încadrează. 

Dincolo de copilărie și adolescență, când totul pare decisiv de dramatic, așa cum spuneam și mai sus, prietenia vine ca o consecință a dorinței celor implicați în relație. O prietenie nu e mai puțin valoroasă dacă nu ne vedem o perioadă mai lungă de timp. Se întâmplă. Viața are multe cotituri. Dar puțini sunt cei alături de care putem reînnoda firesc o conversație după un timp mai lung. Și cred că e important să ne păstrăm acești oameni aproape.

Sisterhood  

„Întotdeauna trebuie să lăsăm timpul să treacă, pentru că timpul dezvăluie adevărul.” – Seneca

Timpul ne aduce și prietenii noi. Unele rezistă, unele se leagă mai tare, altele devin mai firave, în timp ce altele se rup de tot, iremediabil. 

Timpul e cel mai bun instrument de măsură al tuturor lucrurilor pe care le clădim, indiferent că vorbim despre cariere, case, grădini, familii. 

Timpul ne aduce împreună, timpul ne lipește, ne pune la aceeași masă și ne apropie sau ne desparte. 

Cred că mai mult decât BFF, mi-am dat seama că-mi place ideea de Sisterhood (oare cum l-aș putea traduce?). Fraternitatea e o sursă de încredere, regenerabilă și sustenabilă pe care o avem la dispoziție pentru a ne face viața mai frumoasă.

Recent, una dintre prietenele mele dintr-o #sisterhood (căci sunt norocoasă și recunoscătoare să am mai multe), s-a mutat într-o altă țară și, pe lângă bucuria și așteptarea veștilor despre cum se acomodează acolo, m-am trezit cu un regret apăsător ca n-am petrecut mai mult timp împreună. Sigur, ne auzim constant, ne scriem, ba chiar ne vom și vedea destul de des, dar nu pe cât și-ar dori inima noastră. 

Maria poartă ceasul-bijuterie Désirée & Curea din piele de crocodil albastră | Hommage à Vincent van Gogh ÉTERNITÉ

Timpul e un instrument bun de măsurat. E un barometru corect și valid pentru aproape orice și subscriu la ceea ce scrie Marty Rubin: „Timpul doar continuă, nu trece.” 

Daniela poartă ceasul-bijuterie Désirée & Curea din piele de crocodil albastră | Hommage à Claude Monet ORANGERIE

Voi cum spuneți? Este Timpul cel mai bun instrument de măsură al prieteniei?

__________________________________

Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim pe canvasul nostru digital. Parteneriatul dintre CoverStories și FREYWILLE poartă în ADN-ul său conexiunea dintre artă, inspirație și povești frumoase, dar și dintre bijuterie, emoție și feminitate. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale. 

Dacă ți-a plăcut, mai poți citi și alte materiale create în colaborare cu FREYWILLE, aici:

Puțin și bun

Manifest pentru personalitate

Un pictor a stârnit o revoluție. Hundertwasser și libertatea de a fi imperfect

Van Gogh – cărțile, filmele și locurile care s-au născut după el

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =