Timp de citire: 4 minute

„I’m going to make everything around me beautiful – that will be my life.” 

 Elsie de Wolfe

Mă gândesc de multe ori care-i rostul vieții. E o întrebare care macină constant răspunsuri și care-mi confiscă atenția de fiecare dată când apare în discuție. În ultimii ani, cred că am descoperit un răspuns. E simetric cu ce spune Elsie de Wolfe și sună cam așa: „rostul vieții e frumusețea”.

Nu am certitudini. Mi se pare o naivitate (să am pretenția) să dețin adevăruri. Evident, am adevărurile mele, dar cred că lumea e un loc larg, în care încap mai multe adevăruri. Frumusețea, însă – aici cred că ne cuprinde pe toți. Și de ce n-ar putea fi ăsta rostul vieții noastre: să facem totul în jurul nostru mai frumos? 

Așa m-am trezit că, după ce am citit vieți de pictori, poeți și scriitori, că poveștile lor se adună într-un punct comun: frumusețea. Dar pentru a crea frumusețea, nu trebuie oare să o visăm mai întâi?

Fiecare zi merită frumosul

Îmi place să visez. Ador starea aceea de reverie, la granița între prezent și neant, în care poți cuprinde cu gândul, chiar și imposibilul.

Gustav Klimt este unul dintre cei care au visat dincolo de marginile posibile ale lumii lui. A fost și este încă printre cei mai cunoscuți pictori austrieci, iubit și controversat în timpul vieții, atât prin arta sa, cât și prin viața personală. Iar Klimt este și un nume sinonim cu Sărutul, dar și cu visul

Mai multe despre viața lui Klimt, puteți citi în Gustav Klimt, povestit prin 3 adevăruri.

DREAMS – Hommage à Gustav Klimt

Noua Colecție FREYWILLE celebrează talentul și viziunea lui Gustav Klimt în câteva bijuterii care descriu, în linii fine și materiale delicate, puterea de a visa. Inspirația colecției este pictura The Virgin | Die Jungfrau semnată de Gustav Klimt și care este de-o frumusețe pe care o atribui universului nostru modern. Mai multe despre colecție puteți citi aici: Când ați visat ultima dată cu ochii deschiși?

Așa că, atunci când am primit invitația lor de a vorbi despre colecție, mi-a venit ideea! Cum ar fi dacă v-aș invita să visăm cu ochii deschiși, fie și doar pentru câteva momente? 

În goana lumii în care trăim, nimic nu pare mai real decât „Ordinary Life Can Be Dreamy”. Că, adevărul fie spus, marea majoritate dintre noi trăiește o viață extraordinar de normală.

Așa că mi-am propus un exercițiu: să iau o oarecare dimineață de duminică pentru a documenta ce înseamnă frumusețea unei zile obișnuite. Fiindcă adunate, acelea sunt zilele pe care pășim către o următoare etapă din viața noastră. Și fiecare zi merită frumosul.

Frumosul care încape într-o zi

Nu știu voi, dar eu mă simt obosită. Că-i de la pandemie, că-i de la listele cu task-uri de peste zi, de la întâlnirile fugărite digital, de la telefoane și small-talk-uri fără sens, sau de la toate dinăuntrurile mele, nu știu. Așa că m-am trezit că am nevoie de refugiu. Orice. Cât de puțin. Dar real, sustenabil și bun. Și consecvent.

Și așa m-am găsit că plimbarea îmi face bine. Îmi pune ordine în gânduri. Îmi dă senzația de stabilitate, și, când se întâmplă cu regularitate – duminica dimineață, de obicei, după o vizită la brutăria favorită – devine un ritual de la care nu mă abat. 

Mai sunt lucruri care-mi fac bine:

 • câteva ore în care pot să pictez fără să mă uit la ceas;
 • un ceai cu o prietenă, în ceainăria noastră preferată;
 • o cină-surpriză pentru prietenii noștri;
 • o ediție spontană a Clubului de carte;
 • un flat white și-un croissant, sâmbătă dimineață
 • o evadare neplanificată la munte;
 • un video-call cu ai noștri;
 • maratonul de filme alb-negru;
 • joaca cu nepoțeii sau cu finul meu;
 • coptul pâinii după rețeta bunicii mele;
 • să fac ordine prin bibliotecă;
 • să am grijă de plantele și florile mele;
 • pilates dis-de-dimineață;
 • să învăț lucruri noi despre subiectele care mă preocupă (zilele astea nutrițiedesignminimalism și simple living)
 • o bijuterie-totem care să-mi aducă aminte de intenția de a face ceva frumos în fiecare zi.

Puțin câte puțin, adun lucrurile care-mi fac viața mai frumoasă. 

Tu ce frumos aduni la tine-n zi?

Dacă ți-a plăcut, citește și:

Punțile din viața noastră

Timpul, cel mai bun instrument de măsură al prieteniei

Să vă prețuiți.

_______________________

Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim pe canvasul nostru digital. Parteneriatul dintre CoverStories și FREYWILLE poartă în ADN-ul său conexiunea dintre artă, inspirație și povești frumoase, dar și dintre bijuterie, emoție și feminitate. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale. CoverStories și FREYWILLE vă invită să citiți povești care inspiră, care umplu și care explorează și să descoperiți atemporalitatea unor bijuterii care ascund povești și trezesc emoții.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =