Randez-vous de primăvară cu… brățări

0
Timp de citire: 3 minute

Primăvara e aici, oricât de mofturoasă ar fi, așa că e vremea să scoatem la lumină bijuteriile cele mai frumoase și să le purtăm cu încredere. Mai ales la încheieturile mâinilor.

Savoarea primăverii, la încheietură

De la coliere sau cercei și până la brățări împodobite cu pietre prețioase, există diverse stiluri și modele de bijuterii care ne ajută să povestim despre noi, despre stilul nostru, povestea noastră sau preferințele noastre. 

Bijuteriile au un vocabular propriu și cred că unele dintre cele mai „vocale” sunt brățările. Un accesoriu popular de secole, împodobind încheieturile bărbaților și femeilor din diverse culturi, brățările și-au câștigat locul în cutiile noastre de bijuterii, indiferent dacă le preferăm cu modele delicate sau îndrăznețe, discrete sau voluminoase, moștenite sau dăruite.

E ceva special în încheieturile mâinilor. Ceva în felul cum se termină mâneca unei cămăși albe sau ceva din aplombul unui gest oarecare, încă nu știu ce anume mă intrigă atât de mult. (Am mai scris AICI despre fascinația pe care o am pentru mâinile noastre.)

Dar pielea aceea, un pic mai închisă a dosului palmei, osul piramidal, lungimea degetelor – toate aceste detalii transformă modul în care existăm. Iar o bijuterie care să pună în lumină toate aceste elemente, mi se pare perfectă pentru primăvară, când izbutim să ieșim curajosși, la soare. O brățară subțire, o eșarfă înfășurată chic, o brățară fixă – câte stiluri și preferințe, atâtea idei. 

Brățări colorate în aur și email

Din punct de vedere istoric, s-a descoperit că brățările fixe își au originea în culturile societăților antice Mohenjo-daro – de fapt, a fost descoperită, datând din anul 2500 î.Hr., o statuie care reprezenta o femeie dansând și purtând nimic altceva decât un set de brățări de-a lungul brațului.

Astăzi, avem o mulțime de feluri îm care ne putem împodobi încheieturile.  O idee preferată? Brățările fixe FREYWILLE pot fi purtate foarte uşor datorită formei lor circulare şi mai sunt și disponibile în diferite lățimi. Un detaliu care îmi place: deoarece suprafața decorului din email este diferită, dispunerea elementelor decorative poate varia de la o formă la alta a brăţărilor fixe chiar din aceeaşi colecţie, ceea ce face ca fiecare brățără să fie unică

Cele mai frumoase 3 brățări fixe (în opinia mea)

Eu sunt adepta unor modele mai discrete, să fim înțeleși de la bun început. Însă, primăvara vine cu poftă de culoare, așa că aș alege oricând să port modelele de mai jos.

Hommage à Claude Monet ORANGERIE Brăţară fixă Ultra

Brățara ULTRA este o piesă clasică, a cărei formă circulară captivează prin suprafața plină a designului artistic în email. O brățară ca o declarație a frumuseții atemporale, iar rezultatul purtării ei împreună cu alte brăţări de lăţimi diferite este unul uluitor.

Hommage à Sandro Botticelli THE BIRTH OF VENUS Brăţară fixă Miss

Modelul MISS este o altă piesă clasică, potrivită pentru încheieturi fine și stiluri rafinate. 

Monochrome LAPIS BLUE Brăţară fixă Mademoiselle

 Brățara MADEMOISELLE este bijuteria perfectă pentru iubitoarele minimalismului. Noua colecție Monochrome vine într-o selecție de culori splendide și pretabile la o sumedenie de alte bijuterii din repertoriul personal.

Voi purtați brățări? Și dacă da, ce brățări?

Citește și

Colecția Iris Rosé de la FREYWILLE evocă frumusețea momentului prezent

HOMMAGE À BOTTICELLI – Nașterea lui Venus ca totem al feminității

__________________________

Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim pe canvasul nostru digital. Parteneriatul dintre CoverStories și FREYWILLE poartă în ADN-ul său conexiunea dintre artă, inspirație și povești frumoase, dar și dintre bijuterie, emoție și feminitate. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale. CoverStories și FREYWILLE vă invită să citiți povești care inspiră, care umplu și care explorează și să descoperiți atemporalitatea unor bijuterii care ascund povești și trezesc emoții.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =