Tot mai multe branduri românești puternice și frumoase ne pătrund în case și în inimi. Unele dintre ele însă au potențialul de a deveni adevărate lovebrands internaționale.
Cu siguranță lista ar putea fi mult mai mare și cu siguranță alegerea celor 12 branduri pe care le prind aici are o mare componentă subiectivă. M-am uitat la câteva elemente care țin atât de produs, concepție, viziune, materialele folosite, aspecte care țin de sustenabilitate, cât și la comunicare, prezentare și fotografie de produs.
Așa că am ajuns la o listă care poate fi doar începutul unei liste mult mai generoase (vă aștept în comentarii cu completări). Mărturisesc, ordinea e complet aleatorie, așa cum mi le-am notat în agendă de-a lungul timpului.
Sper să vă fie de folos și să vă inspirați!
Mo candles Munna Vilegiatura
1. Mo Candles
Poate cele mai frumoase lumânări pe care le am, făcute 100% manual din ceară naturală de albine, de către talentata Monica. În culori divine de la verde salvie, la alb, bleu, trandafiriu, caramel, castană, lila, negru sau roz, lumânările Mo sunt perfecte pentru aprins la mesele alături de cei dragi sau pur și simplu când cauți o stare de bine.
2. Muna
Viziunea Munna este aceea de a crea confort și relaxare de înaltă calitate, în linii extrem de feminine. Produsele sunt realizate cu atenție și concepute pentru longevitate, folosind țesături naturale. În plus, cred că în rochiile și halatele de la Munna m-am simțit cel mai elegantă, chiar dacă eram singură prin casă sau mă pregăteam de somn.
3. Malvensky
Despre bijuteriile Malvensky nu prea sunt ulte de spus, pentru că notorietatea lor a izbutit să pătrundă pretutindeni. Create din aur, diamante și pietre prețioase, realizate la nivel de excelență în România și cu o serie de colecții inspirate din tradiții românești sau universale, bijuteriile Malvensky au devenit până acum un lovebrand, cel puțin pe plan local.
4. Les Vacances d’Irina
Viziunea Irinei Moroșanu, fondatoarea Les Vacances d’Irina, îmbracă în poezii o mulțime de femei nu doar din România, ci din întreaga lume. Încă de la lansare, din 2017, LVdI a adus un omagiu spiritului relaxat al verilor mediteraneene, bunului gust și simplității atemporale.
Citește și 54 de branduri românești pentru casă și interior
5. Vilegiatura
În aceeași idee de simplitate, frumusețe și tradiție, Vilegiatura aduce în atenția publicului său obiecte de design contemporan realizate în Transilvania, folosind materiale locale, într-un proces de producție sustenabil.
Poemi Optimef 1988 Cultivating Spaces
6. Ami Amalia
Brand 100% românesc de Luxury Knitwear, cu piese tricotate pentru toate anotimpurile și ocaziile, produse în mod responsabil și cu respect pentru toate resursele implicate. Colecții inspirate din valorile românești, fire de cea mai bună calitate și implicarea într-o mulțime de proiecte sociale, au transformat brandul Ami Amalia într-o marcă tot mai iubită atât în țară, cât și în afara ei.
7. 1988 Cultivating Spaces
Cu un slogan care vorbește de la sine despre valorile brandului – „Long lasting simplicity”, 1988 Cultivating Spaces este dedicat creării de decor artizanal care întruchipează filozofia vieții lente. Obiectele – de o frumusețe atemporală care se apropie de perfecțiune – sunt realizate cu atenție, într-un ritm lent, de către artiști în curs de dezvoltare, meșteri consacrați și mici ateliere, evitând astfel procesul necontrolat de producție în masă.
8. Poemi
Tot despre obiecte frumoase, create cu măiestrie, vorbim și când ne referim la Poemi. Vesela, accesoriile pentru bucătărie, elementele de decor, sunt lucrate manual, texturat, organic și sustenabil în Transilvania, din gresie ceramică cu conținut de samotă, arsă la temperaturi înalte, devenind astfel rezistentă și impermeabilă.
9. Zuriell
Agende și accesorii de birou din piele produse în România care pot concura cu marile nume de agende internaționale. De altfel, ce are Zuriell special este că oferă agende reîncărcabile care funcționează pe bază de rezerve. Poți păstra coperta din piele autentică, personalizată și poți schimba doar jurnalul interior, păstrându-ți amintirile într-un suport frumos și elegant. Iar ca să mă credeți de cuvânt, trebuie să aveți una dintre aceste agende în mâini.
Citește și 70 de branduri românești de vin și câteva podgorii cu prestigiu
10. Optimef
Un alt brand (deși vechi, foarte îndrăgit de tineri), Optimef a fost lansat inițial în 1979 ca primul ceas românesc. La 40 de ani de la lansarea sa inițială, noua viziune a reinventat brandul Optimef cu modele care inspiră o combinație de minimalism curat și ciudat neașteptat în obiecte diverse: ceasuri, genți și ochelari de soare.
11. Lana Dumitru
Deja un nume cunoscut la nivel internațional, Lana Dumitru este artist și designer de modă digitală românească – primul designer român care a colaborat oficial cu branduri internaționale precum Puma și Swarovski. Cu o viziune creativă proaspătă și un simț al culorii unic, piesele Lanei reprezintă adevărate declarații de stil bazate pe motive și simboluri românești tradiționale.
12. Musette
Brandul numărul 1 in industria de încălțăminte și marochinărie din România, Musette reprezintă unul dintre cele mai purtate branduri de românce, cu un avânt extraordinar și în piețele din afara țării.
Așa cum scriam și mai sus, această listă este doar începutul uneia mult mai largi, așa că, dacă aveți sugestii, le aștept în comentarii. iar dacă vreți să citiți mai multe despre listele cu branduri românești, puteți găsi aici toate articolele.
Bucurii nenumărate să aveți!