Timp de citire: 5 minute

Cred că, de cele mai multe ori, atunci când alegem să purtăm o anumită bijuterie, îi alegem mai degrabă semnificația decât calitățile fizice. Purtăm un anume inel pentru că ne leagă de o persoană, un anumit pandantiv pentru că l-am primit cu ocazia unui eveniment special în viața noastră și așa mai departe. 

Egiptul antic a fost mereu o sursă constantă de fascinație, de misticism și simbolism. Încă din 1991, entuziasmul Dr. Wille pentru cultura egipteană a servit drept idee pentru o colecție care s-a bucurat de o mare popularitate în întreaga lume și a fost celebrată în multe modele. 

Pentru a comemora cea de-a 65-a aniversare a prestigioasei case de bijuterii, designerii FREYWILLE s-au inspirat din nou din istoria bogată a Egiptului. După cercetări ample, a fost creată o colecție semnificativă, care a implementat simbolismul și bogăția alegorică a Egiptului în bijuterii de lux care celebrează feminitatea, grandoarea și frumusețea străveche.

Frumusețea legendară a faraonilor

Născută din fascinație pentru frumusețea, misterul și cultura Egiptului Antic, colecția PHARAOH EGYPT este realizată manual în atelierul vienez al FREYWILLE, folosind cele mai bune materiale și metode tradiționale de pictare pe email.

Pentru a onora frumusețea și simbolurile legendare ale faraonilor, FREYWILLE a creat o colecție care nu doar că e încărcată de semnificații puternice, ci reprezintă și o declarație pentru frumusețea legendară a vechilor căpetenii egiptene. 

Simbolurile venerate de egipteni

Simbolurile faraonice au fost numeroase în viața egiptenilor antici și au variat în ritualurile și utilizarea lor. De la elementele naturii și până la obiectele zeităților vremii, simbolurile egiptene sunt și astăzi purtate și studiate cu mult interes.

Mai mult, creativitatea egipteană în fabricarea și descoperirea semnificațiilor din jurul acestor simboluri s-a aflat în directă legătură cu diverse aspecte ale vieții Egiptului antic. Așadar, fie că sunt sociale, religioase, culturale sau recreative, este evident că aceste simboluri au semnificații importante în istoria faraonilor.

În general, simbolurile Egiptului sunt în strânsă legătură cu practicile religioase, dar există câteva care evocă viața de zi cu zi, moartea și dragostea, puterea și slăbiciunea, așa cum sunt „cheia vieții” Ankh, floarea de Lotus sau spiritele lui Ka și Ba.

Voi aminti în cele ce urmează doar câteva dintre aceste simboluri, elemente pe care le regăsim și în colecția specială creată de FREYWILLE, PHARAOH EGYPT.

1. Ankh – Viața veșnică

Simbolul Ankh este probabil cel mai cunoscut simbol asociat cu Egiptul Antic. Simbolizând viața și nemurirea, Ankh este cunoscut și ca fiind „Cheia Vieții” și era pictat pe pereții templelor pentru protecție divină.

Cum îl puteți purta: Pandantiv Small Half-Moon Pharaoh Egypt TUTANCHAMUN

2. Floarea de Lotus – Frumusețea

Lotusul reprezintă renașterea, iar în Egiptul antic existau două tipuri principale de lotus: cel alb și cel albastru. Conform unei credințe populare, a existat odată un lotus gigantic răsărind din nimic, la începutul timpului, iar Soarele a răsărit chiar din inima acestui lotus.

Folosit și ca simbol pentru unirea celor două regate egiptene, Lotusul a fost inclus în fabricarea parfumurilor în Egiptul antic, unde florile erau infuzate într-o substanță grasă pentru a obține parfumul dorit, fiind astfel printre primele parfumuri din lume.

Cum îl puteți purta: Pandantivul Pharaoh Egypt TUTANCHAMUN sau Brăţara fixă Donna Pharaoh Egypt TUTANCHAMUN

3. Scarabeul egiptean – Bunăstarea

Simbolul transformării și renașterii, al marii puteri și al protecției în viața de apoi, scarabeul a fost unul dintre cele mai importante și populare și amulete de sute de ani, purtat atât de cei vii, cât și de cei trecuți în neființă. Popularitatea sa a atins lumea, chiar și dincolo de granițele Egiptului, iar astăzi este un simbol direct asociat cu norocul și bunăstarea. 

Egiptenii antici venerau Scarabeul ca simbol sacru, având credința că acești gândaci de bălegar, rulau bile pentru recrearea lumii.

Cum îl puteți purta: Inelul Pharaoh Egypt TUTANCHAMUN sau Pandantivul Pharaoh Egypt TUTANCHAMUN Small Half-Moon.

4. Nodul lui Isis – Magia

Tiet sau Tyet, cunoscut și sub numele de „Nodul lui Isis” este un simbol egiptean care aparent seamănă foarte mult cu simbolul Ankh, iar semnificația sa a fost, de asemenea, interpretată ca viață lungă, magie și putere.

Cum îl puteți purta: Eșarfa gavroche Pharaon Egypt

5. Hekha și Nekhakha – puterea regalității

Sceptrul și bastonul simbolizează puterea de a conduce Egiptul antic. Sceptrul „Hekha (HqA)”, care este, de asemenea, un epitet al lui Osiris, înseamnă „a conduce”. Bastonul (Nekhakha) este și el, o emblemă a puterii regale și era purtat de suverani ca simbol al autorității.

Cum îl puteți purta: Pandantiv Luna Piena Pharaoh Egypt TUTANCHAMUN

6. Pana zeiței Maat – Dreptatea și Adevărul

Pana lui Maat este unul dintre cele mai comune simboluri egiptene folosite în scrierea hieroglifică. Zeița Maat a reprezentat dreptatea în cultura egipteană. Egiptenii antici credeau că, atunci când murim, inima ne va fi cântărită de zeița Maat în Sala celor Două Adevăruri, atunci când sufletul cuiva va intra în Duat (tărâmul de dincolo). Dacă inima ar fi fost găsită egală sau mai ușoară decât aceasta, însemna că persoana în cauză este virtuoasă și va merge în Aaru (paradisul condus de Osiris). Dacă nu, atunci inima ar fi mâncată de zeița Ammit și va fi blestemat să rămână în Lumea Subterană pentru totdeauna.

Cum îl puteți purta: Inelul Miss Pharaoh Egypt TUTANCHAMUN

Sunt o mulțime de simboluri, legende și metafore care dăinuie astăzi și care sunt iubite de cei care admiră istoria vechilor egipteni. O mare parte dintre ele se regăsesc în bijuteriile care aparțin colecției PHARAOH EGYPT, pe care vă invit să le descoperiți, după bunul plac al inimii.

Chiar așa, există vreun simbol egiptean pe care să îl purtați?

__________________________________

Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim pe canvasul nostru digital. Parteneriatul dintre CoverStories și FREYWILLE poartă în ADN-ul său conexiunea dintre artă, inspirație și povești frumoase, dar și dintre bijuterie, emoție și feminitate. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + fifteen =