Cele mai noi trenduri pentru părinți și o carte esențială despre democrație

1
Timp de citire: 3 minute

În iunie 2024, editura ZYX Books împlinește un an de la publicarea primelor titluri: Alfie Kohn, Iubire necondiționată pentru copilul tău; Laura Markham, Părinți liniștiți, copii fericiți și Părinți liniștiți, frați fericițiTot anul acesta editura lansează trei noi direcții editoriale: ZYX Kids (cărți ilustrate pentru copii), ZYX Societate (jurnalism, biografii și eseuri despre lumea în care trăim) și ZYX Psihologie practică.

Îmi plac proiectele ambițioase care se întâmplă în ciuda tuturor elementelor nefavorabile. Poate de aceea, o editură nouă mi-a atras atenția cu dorința de a propune să îmbogățească colecțiile de parenting și creșterea copilului cu titluri noi. Titlurile de parenting sunt alese printr-un proces editorial riguros, bazat pe validarea comunității științifice. Fiecare titlu este atent îngrijit, susținut de un specialist român în domeniu și promovat prin ateliere cu părinții. Ce poate fi mai frumos și folositor de atât?

Printre noutăți se află cartea Cum să înfrunți un dictator: Lupta pentru viitorul nostru, de Maria Ressa, laureata Premiului Nobel pentru Pace 2021. Cartea apare într-un moment important: anul electoral. Este oportun să vorbim mai mult despre democrație, adevăr, fake-news și despre ce se poate întâmpla dacă nu suntem atenți la mișcările politice.

În urma succesului răsunător pe care l-a avut cartea Ups, pubertatea, ZYX Books a  decis să ofere părinților cu adolescenți acasă mai multe cărți care să îi ajute să navigheze acești ani tulburi de tranziție către viața de adult. Familii fericite. Ghidul sănătății mintale a copilului tău, Dr. Beth Mosley și Ce încearcă să-ți spună adolescentul tău, de Stella O’Malley, vin în ajutorul părinților care au nevoie de informații și suport.

De asemenea, anul acesta iese la lumină biografia completă și definitivă a uneia dintre cele mai complexe figuri ale secolului XX, Enzo Ferrari. Ferrari Rex are la bază o documentare foarte serioasă. Luca dal Monte, autorul, este italian și a lucrat pentru Ferrari, reușind astfel să aibă acces la arhivele publice și private ale afacerii familiei. De asemenea, a fost în contact cu membri ai cercului de apropiați ai lui Ferrari și a consultat documente personale importante.

Printre noutățile editoriale care mi-au atras atenția se numără și:

·     Cinci principii de parenting. Ghidul tău esențial pentru a crește oameni buni, Dr. Aliza Pressman

Dr. Aliza Pressman este expertul plin de compasiune de care avem nevoie cu toții; cartea ridică povara perfecționismului și acoperă o serie de strategii pe care orice părinte le poate folosi: Relație, Reflecție, Reglare, Reguli și Reparare.

·     Revoluția iubirii de părinte: cum să crești un copil cu mintea și inima, Dr. Greer Kirshenbaum

Cartea reunește cele mai recente cercetări din neuroștiințe și felul în care se pot aplica în parenting; sunt subliniate efectele creșterii atente, pline de grijă asupra sănătății fizice și mintale a copiilor, dar și interacțiunea dintre abordarea parentală și genetică.

·     Fii părintele copilului tău, nu al copilului care ai fost, Dr. Brie Turns-Coe

Amintirile din copilărie pot avea un impact profund asupra felului în care interacționăm cu copiii noștri. Dr. Brie Turns-Coe, terapeut specializat în relații de familie, oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a fi părinți în prezent și pentru a ne conecta profund cu copiii noștri, în contextul lor.

·     Cuibul evoluat, Dr. Darcia Narvaez și Dr. G. A. Bradshaw

De cartea astea am auzit prima oară în podcastul Cezarei Huțucă (îl poți asculta pe Spotify – Aventurile lui Vic și mami). O carte originală și cuceritoare, care ne apropie de lecțiile pe care le are de oferit lumea naturală. Știați că lupii își cresc puii după un anume ,,compas moral”, iar caracatițele se axează pe inteligența socială și emoțională?

·     Cum să înfrunți un dictator: Lupta pentru viitorul nostru, Maria Ressa

O carte despre minciunile care ne alimentează frica, furia și ura împotriva celuilalt, un strigăt de avertizare pentru cititorii occidentali, de la laureata Premiului Nobel pentru Pace 2021.

·     Ferrari Rex, Luca dal Monte

Bazată pe o documentare foarte serioasă, această carte redefinește biografia lui Enzo Ferrari, una dintre cele mai complexe figuri ale secolului XX.

·     Căldura va fi prima care te va ucide, Jeff Goodell

Planeta se schimbă în feluri extreme. Valurile de căldură au devenit fenomene intense și la ordinea zilei și vor avea impact asupra multor aspecte ale vieții, de la sursele de hrană la izbucnirea epidemiilor. Jurnalistul multipremiat Jeff Goodell scrie o carte extrem de bine documentată, care se citește ca un thriller eco – o lecție de jurnalism narativ științific.

·     Alege dragostea, în fiecare zi, Dr. Alexandra H. Solomon

Dr. Alexandra Solomon oferă aici 365 de exerciții practice pentru a cultiva relații pline de curiozitate și de compasiune cu ceilalți, dar și cu noi înșine.

Lansările cărților vor fi anunțate pe canelele de social media ale editurii – InstagramFacebook și LinkedIn.

1 COMMENT

  1. Sunt foarte incantata de proiectele editoriale ale editurii ZYX Books si abia astept sa citesc aceste carti care au la baza cercetari serioase si experienta unor specialisti in domeniu. Este un pas important in imbunatatirea colectiilor de parenting si cresterea copilului din Romania si sper ca astfel sa fie oferit un suport valoros parintilor care se straduiesc sa ofere cel mai bun start in viata copiilor lor. Felicitari, ZYX Books, si mult succes in noua voastra directie editoriala! Cu siguranta veti aduce schimbari pozitive in viitorul societatii noastre!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 15 =