Timp de citire: 2 minute

E o după-amiază înnorată, pe fundal se aude Emma Peters, iar afară plouă ușor. Mi-am terminat task-urile zilei și mi-e poftă să mă cuibăresc sub o pătură, cu o carte în mână. Am câteva opțiuni potrivite pentru Noiembrie, dar îmi îndrept atenția către cele câteva noutăți pe care îmi doresc să le citesc.

Lista mea sună cam așa:

Dicționarul cuvintelor pierdute – Pip Williams

Ce mă astept să întâlnesc? O carte emoționantă despre puterea cuvintelor, egalitatea de gen și lupta pentru recunoaștere și dreptate în societate. Și „„O captivantă narațiune subversivă despre femeile a căror muncă în cadrul Oxford English Dictionary a rămas în mare parte nemenționată.” după cum declară The New York Times Book Review.

Viețile secrete ale culorilor – Laura Imai Messina

De ce s-o citesc? Pentru imaginea fermecătoare a ritualurilor și a ceremoniilor tradiționale nipone într-o poveste de iubire, delicată precum o stampă, între o tânără cu darul de a vedea culori imperceptibile altora și un bărbat care învață să le recunoască prin descrierile ei.

Colivia – Eve Chase

Ce mă aștept să găsesc? Mistere și de secrete întunecate, în spiritul Lisei Jewell și al lui Kate Morton, despre trei surori, a căror competiție, uneori dură, pentru atenția și afecțiunea tatălui lor are un deznodământ tragic ce marchează nu doar viețile lor, ci și pe ale celor pe care i-au ignorat constant.

Scrisori de la Moș Crăciun – J.R.R. TOLKIEN

Ce așteptări am? Să mă reîntâlnesc cu sentimentul copilăriei înainte de Sărbătorile de iarnă. În fiecare lună decembrie, copiii lui J.R.R. Tolkien primeau scrisori de la Moș Crăciun. De la primele rânduri pentru fiul lui cel mare, în 1920, până la ultima misivă emoționantă adresată fiicei lui în 1943, cartea de față reunește toate aceste scrisori și desene remarcabile într-o singură ediție superbă. Înăuntru se află o scrisoare cu o caligrafie ciudată, tremurată, și un frumos desen în culori. Ambele sunt de la Moș Crăciun și deapănă povești minunate despre viața la Pol.

Afacerea vieții tale – Fredrik Backman

La ce mă aștept? La scriitura lejeră și destinsă a lui Backman într-o nuvelă care să mă facă să iubesc (și mai mult) viața.

Bonus: Portretul căsătoriei – Maggie O’Farrell (apare în 23 noiembrie).

Voi ce noutăți aveți pe lista acestui sfârșit de toamnă?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + two =