Timp de citire: 4 minute

Avem nevoie de (foarte multă) frumusețe în viețile noastre. Citatul meu preferat îi aparține lui Elsie de Wolfe, care sintetizează că rostul vieții e frumusețea și sună cam așa: „I’m going to make everything around me beautiful – that will be my life.” 

Un omagiu adus frumuseții

Trăim în vremuri agitate, în care toleranța, decența, politețea, bunul simț sau discreția sunt valori prea puțin interesante. Poate tocmai de aceea, mulți dintre cei care le preferă, se retrag tot mai mult în lucrurile mărunte care îi bucură, departe de ochii curioși ai internetului.

Deseori, mă gândesc la cum era lumea înainte de era informației și-a părerilor (prea multe și) necenzurate. Cred că oamenii aveau mai mult timp să-și scrie jurnalele, să-și îngrijească grădinile, să-și viziteze prietenii. Cred că aveau mai mult timp pentru a se „găti”, și-și purtau cele mai bune lucruri în fiecare zi, omagiind prezentul. Sau cel puțin așa îmi place să cred. 

Irișii lui Monet

În Giverny, acolo unde Monet închiriază una dintre cele mai mari case, pe care o vopsește mai târziu în verde – culoare care a rămas în memoria vecinilor ca „Verde de Monet”, își dedică o mare parte din timp reconfigurându-și grădina și plantând florile lui preferate iriși, bujori și lalele. În spiritul frumuseții clipei prezente.

Tocmai de aceea nu am putut să trec cu vederea lansarea unei colecții de bijuterii care vorbește exact despre frumusețea lui acum. Casa vieneză FREYWILLE reinterpretează Irisul, colecția care reprezintă unul dintre cele mai emblematice modele ale companiei. Lansată pentru prima dată în 1993, linia Iris a fost creată ca un omagiu adus artistului impresionist Claude Monet. 

Între 1914 și 1917, Monet a creat o serie de tablouri cu iriși, multe dintre ele pictate în propria sa grădină din Giverny. Impresionistul a fost adesea inspirat de frumusețea naturii și a creat un număr mare de picturi în care a surprins atmosfera specială a peisajului din zona grădinii sale din Giverny.

Anul acesta, la 30 de ani de la lansarea colecției, FREYWILLE prezintă Iris Rosé, o versiune nouă și proaspătă, cu tonuri calde perfecte pentru trăit frumos, în orice anotimp.

Citește și Nedisciplinat din naștere – viața, personalitatea și pictura lui Monet

Inspirația

În mitologia greacă, Iris este mesagera zeilor, în special a lui Zeus și-a Herei, un soi de Hermes în variantă feminină. Adesea folosit ca simbol al iubirii și al prieteniei, al speranței sau al eleganței, Irisul rămâne una dintre cele mai frumoase și delicate flori pe care ni le dăruiește natura.

Mai mult decât atât, Irisul a fost un motiv popular, în special în impresionism și Art Nouveau. Colecția originală FREYWILLE a reinterpretat floarea în stilul Art Nouveau. Noua variantă reușește să reînvie prospețimea designului original, creând totodată o colecție modernă, în culori feminine, evocându-și muza: mesagera zeilor.

Citește și Hommage à Claude Monet

Noua Colecție Iris Rosé

Creată inițial în nuanțe reci de albastru și verde, noua variantă Iris Rosé captivează cu o cromatică delicată și elegantă. Fundalul albastru-bleu creează subtil un cadru delicat pentru irisul cu petale în culori pudrate și roz flamingo. Părțile „intime” ale florii sunt reprezentate în nuanțe calde, solare, de culoarea caisei. 

Accentele aurii, tipice pentru brandul FREYWILLE, se integrează armonios în ansamblul de imagine și creează o impresie luxuriantă. 

Colecția Iris Rosé este formată din 27 de bijuterii, iar piesele sunt disponibile în varianta Dreams of artist – ediție, care pune în valoare în mod impresionant creația artistică, munca artistică datorită dimensiunilor mai mari a plăcilor de email, precum și în ediția de lux Fine Jewellery, care asociază culori intense în email cu monturi din aur de 18 carate, rafinate cu diamante Wesselton de cea mai bună calitate.

Viața e frumoasă. Și merită celebrată în fiecare zi. Cum știm noi mai bine; scriindu-ne jurnalele, îngrijindu-ne grădinile, vizitându-ne prietenii sau purtând cele mai frumoase bijuterii și omagiind clipa prezentă.

Citește și Tu cum îți faci viața mai frumoasă?

______________________________

Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim pe canvasul nostru digital. Parteneriatul dintre CoverStories și FREYWILLE poartă în ADN-ul său conexiunea dintre artă, inspirație și povești frumoase, dar și dintre bijuterie, emoție și feminitate. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale.

1 COMMENT

  1. Frumusetea gradinii lui Monet si placerea de a trai frumos in fiecare moment prezent ne-au inspirat sa subliniem ca frumusetea ei se poate multiplica. Colectia este in esenta o marturie a lui Monet despre frumusetea din jurul nostru. Pentru a nu o pierde trebuie sa ne intoarcem la lucrurile simple, valorifice momentele prezente si savuram natura, in toate formele sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + eight =