Wild Dining – trendul meselor în mijlocul naturii

0
258
Timp de citire: 4 minute

Era mijloc de noapte și nu puteam adormi. Am lăsat cartea din mână și-am luat telefonul. Acolo am văzut raiul pe pământ. Adică una dintre fotografiile postate pe contul Instagram al celor de la Outstanding in the Field. Câteva zile mai târziu aflam că m-am îndrăgostit de un nou trend: wild dining.

Mi-au plăcut întotdeauna momentele „la masă”. Poate pentru că atunci când oamenii se adună în jurul mesei și împart ce au mai bun se creează un soi de conexiune spirituală asemănătoare adunării în jurul focului primordial. Ori poate că vinul sau băutura pe care o alegi să sărbătorești e un motiv bun de a lăsa garda jos și de a te simți liber, neconstrâns, bucuros că ești acolo, atunci.

În ultimii 5 – 6 ani am avut nenumărate ocazii de a împărți masa cu tot felul de oameni, în tot felul de contexte: de la gale impozante, până la petreceri intime, de la cine festive până la lansări somptuoase în galeriile muzeelor din marile capitale ale Europei. Ce n-am făcut însă (dar mi-aș dori mult, mult, mult) e să iau parte la o masă în aer liber. La un wild dining. Sau al fresco. (Mâncatul cinelor la bunici în grădină nu se pune, e prea mult timp de-atunci).

Unde poți face asta? Am găsit câteva variante frumoase pe care vi le împărtășesc, fiecare cu deliciile și coordonatele ei.

Out in the field – Every table tells the story of its place

Evident, încep cu cei la care am descoperit conceptul pentru prima dată. Out in the field Aduc bucătăria direct la sursă, așezând o masa lungă în plin câmp sau de-a lungul unui litoral, locuri de unde au fost recoltate ingredientele mesei. Scopul lor este reconectarea cu generozitatea pământului, în timp ce sărbătorim mâinile harnice care ne hrănesc. E un concept care are în prim plan conexiunea, mâncarea bună și bucuria de a fi laolaltă, la o masă lungă și plină. 

Mai multe despre Out In The Field aici.

The Mad March Hare – Wild Moments Uniquely Curated

Amanda Farnese Heath este cea care îmbină stilul și experiența unei cine cu inspirația sălbatică a exterioarelor. Tot ea este cea care explorează păduri și locuri iconice în aer liber și găsește împreună cu soțul ei Simon, noi locuri și modalități de a servi „o cină în sălbăticie”. Ce mi se pare că-i diferențiază pe cei de la The Mad March Hare sunt tocmai acest mix între locul în care așază masa și butaforia pe care o creează în jurul acelui moment. 

Mai multe despre The Mad March Hare aici.

Stedsans In The Woods – The sense of place

Stedsans se traduce din daneză în „sensul locului / direcției”. Fondatorii îl interpretează ca fiind un teritoriu în care, folosindu-te de senzații, descoperi în ce direcție poți să te îndrepți. Conceptul îi aparține lui Mette Helbæk și Flemming Schiøtt Hansen și este un refugiu în Halland, Suedia, care înglobează un restaurant unic în pădure, lângă un lac și o fermă de permacultură. Ei cred că soluția la aproape orice problemă este frumosul, gusturile bune și fericirea simplă. Până la urmă, o soluție care ne priește tuturor, nu?

Mai multe despre Stedsans In The Woods aici.

Photo by Inge Skovdal

Vuurtoreneiland – the Lighthouse Island

O altă comoară este Vuurtoreneiland, o insulă mică din IJmeer, în Olanda, chiar în largul coastei Durgerdam. Funcția principală a insulei este una romantică și pseudo-secretă – de bază pentru far, iar în anii ’30 îndeplinea rolul de fort militar. Apa, liniștea, lumina și aerul sunt elementele copleșitoare pe care le experimentezi, într-un melanj care pare cel puțin un vis frumos. Experiența la Vuurtoreneiland nu este o seară obișnuită în Amsterdam, ci mai mult o mini vacanță aventuroasă, unde se poate ajunge doar cu feribotul.

Mai multe despre Vuurtoreneiland aici.

Fire + Wild – the tonic of wildness

FIRE + WILD a fost înființat în 2017 de către cheful și vânătorul Mark Andrews. După câțiva ani haotici care au lucrat în industria muzicală din Londra, a decis că este timpul să-și croiască un mod de viață mai simplu și să se întoarcă la rădăcinile sale rurale. Așa că în următorii câțiva ani și-a petrecut fiecare zi în explorarea pădurilor sălbatice din Scoția, Suedia și Franța, gătind la foc și căutând mâncare în timpul campingurilor și al excursiilor cu canoe.

Așadar, Fire + Wild – așa cum îi spune și numele, găzduiește evenimente nomade în aer liber, care se concentrează pe mâncarea sălbatică și gătitul cu foc, în apropiere de Lewes, East Sussex.

Mai multe despre Fire + Wild aici.

Alte bucurii de experimentat ar fi Dinner in the field (Richmond, Virginia) – cu un meniu spectaculor și promisiuni de exeperiențe unice, Vineyard Dining la The Vines of Mendoza (Argentina) – unde ingrediente locale sunt împerecheate cu vinuri argentiene sau Agricola Fore Porta (Italia).

Toate peste toate, în goana noastră (spre oare unde?), ne face bine să ne oprim și să vedem din ce ne compunem viața și amintirile. Și să încercăm să ne bucurăm de simplu, de frumos, de natură, de ingrediente locale, de oameni buni care adună alți oameni buni laolaltă. Să ne fie alegerile senine!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here