Topul celor mai frumoase 6 cafenele din Budapesta în care am fost

1
Timp de citire: 3 minute

Acum 3 ani am ajuns pentru prima dată în Budapesta. Fără nici o așteptare. De fapt, mă așteptam la un București ceva mai generos. Era septembrie și mă gândeam unde am putea să ne aciuăm când plouă, așa că m-am înarmat cu un plan pentru explorarea „acelei cafenele” are avea să mă convingă să revin. Și iată cum, în mai puțin de o săptămână mă găseam în Budapesta cu o listă de peste 20 de cafenele „de încercat”. 

1. Tamp & Pull Espresso Bar

Czuczor utca 3

Prima cafenea în care am intrat, Tamp & Pull a fost momentul perfect pentru prima dimineață în care ne-am trezit în Budapesta. La câteva minute de centru, cafeneaua este un paradox modern: este în același timp refugiul unor adolescenți îndrăgostiți și fistichii, dar și robinetul de fericire pentru corporatiștii care lucrează în clădirile de birouri din împrejurimi. Cere un flat white și adaugă câțiva biscuiți cu miere și lavandă.

2. Fekete

Múzeum krt 5.

Fekete înseamnă în limba maghiară, „negru”. Adică unul dintre atributele dezirabile ale unei cafele bune. Un desăvârșit V60 preparat domol, fără grabă și savurat în grădina interioară a localului chiar îți poate reconfigura o după-amiază ploioasă. 

3. Madal Cafe

Alkotmány utca 4

Mi-e greu să aleg cea mai frumoasă cafenea sau cea mai frumoasă experiență „cafelistică” a Budapestei, însă, dacă ar fi să o aleg, cel mai probabil ar fi Madal. E suficient să comanzi un cappuccino și să te abandonezi timpului și atmosferei de aici. Indiferent dacă ești un coffee-newbie sau un connoisseur, fie cauți un loc de muncă și inspirație, fie un spațiu de relaxare, Madal Cafe e un loc de pus pe harta explorării tale în Budapesta.

Era septembrie și mă gândeam unde am putea să ne aciuăm când plouă, așa că m-am înarmat cu un plan pentru explorarea „acelei cafenele” are avea să mă convingă să revin.

4. Espresso Embassy

Arany János u. 15

Un alt loc cool, de data aceasta pentru milenialii care iubesc atipicul, ambasada espresso-ului din Budapesta îți desfășoară hipnoza într-un tunel cu design industrial și detalii din lemn nefinisat. Fără doar și poate un punct de întâlnire pentru hipsteri, turiști sau vedete locale, cafeneaua se află la câțiva pași de obiectivele turistice ale capitalei. „Social spot” cu muzică bună, cafeaua se bea în timp ce instagramezi un detaliu particular sau în timp ce tastezi zgomotos la cel mai nou model de MacBook.

5. Massolit Books and Café

Nagy Diófa u. 30

Ah, Massolit! Tare mult mi-a plăcut aici. Și cum ar fi putut să nu-mi placă într-o cafenea unde să fiu nconjurată de cărți? La Massolit îți alegi o carte bună (sau vii cu ea de-acasă), comanzi un latte și o felie de cheesecake și te lași în voia locului, un anticariat, gazdă a unor lecturi bătrâne pe care le poți răsfoi. Massolit e loc potrivit și de muncă iar când îți pierzi ideile, te poți învârti nestingherit printre rafturile cu cărți.

6. My Little Melbourne Coffee

Madách Imre út 3.

My Little Melbourne Coffee este, cum îi spune și numele, o cafenea mică, intimă și plină de energie frumoasă. Dacă la prima vedere ai impresia că te înghesui în ceilalți căutători de cafea bună, câteva minute mai târziu ajunge să îți placă atmosfera aceea încărcată de limbi străine, tineri frumoși care se rotesc în jurul tău, parfum de cafea și barista siguri pe ei. Este într-adevăr, #theplacetobe pentru o dimineață aglomerată sau o după-amiază intensă.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × four =