Simbolism și tradiție în noua generație de bijuterii FREYWILLE

0
169
Timp de citire: 5 minute

Citesc o serie de biografii zilele astea și încerc să pun cap la cap elementele care ne compun personalitatea. Dincolo de ele, stau așezate acele detalii care ne definesc diferențele, manifestul nostru, firele roșii care ne leagă poveștile, ridurile, gesturile mâinilor, alegerile. 

Scria Daniela că bijuteria are rol de însoțitor. Eu aș merge mai departe și-aș spune că rolul bijuteriei e acela de a consolida memoria. De fiecare dată, un element frivol încurajează sau pune piedică credibilității unui personaj; un inel dat mai departe din mamă în fiică, o brățară primită în dar cu un mesaj puternic, o pereche de cercei de care nu te-ai despărțit timp de 36 de ani. 

Femeile au, așa cum spune Elif Shafak, „un harem interior”, unde fiecare felie de personalitate e hrănită cu o infinită tandrețe, dar și cu pretenții despotice. Iar bijuteriile vorbesc atât de bine despre cine suntem și despre ce căutăm. 

Bijuteriile roșii și tradițiile Anului Nou Chinezesc

După un an care ne-a scuturat înțelegerea asupra lumii, a reveni la tradiții și superstiții vechi nu înseamnă decât o reconectare mai puternică cu rădăcinile noastre. 

La fel ca în toate tradițiile, obiceiul de a da plicuri roșii cu ocazia Anului Nou Chinezesc este inspirat din folclor. Potrivit legendei, un demon apare în ajunul Festivalului de primăvară, cu intenția de a răspândi boala printre copiii adormiți. Pentru a rămâne trezi și a descuraja demonul, părinții înveleau monede strălucitoare de cupru în hârtie roșie pentru ca cei mici lor să se joace cu ele. În cazul în care copiii ar fi adormit, strălucirea monedelor ar fi speriat monstrul și astfel ei rămâneau sănătoși. 

În cultura chineză, culoarea roșie simbolizează norocul și fericirea; de altfel, aceasta este și culoarea Festivalului de primăvară, de pe 12 februarie. Nu întâmplător, această tradiție a fost preluată și reconfigurată de bijutierii FREYWILLE care au încorporat în designul bijuteriilor din metale prețioase și nuanțe de culoare roșie. 

Noua estetică a talismanelor versatile

În vremurile astea în care rătăcim între tradiții și căutarea sensurilor personale, între înțelegerea lumii și conservarea ei, în care învățăm noi înțelegeri ale noțiunilor de sustenabilitate și normalitate, avem nevoie de timp pentru a ne găsi vocea și elementele definitorii.

Să fim sinceri: prea puțini dintre noi știu exact cine sunt, ce ne place și încotro vor să o apuce. Mai mulți suntem într-un proces de căutare, ascultare și învățare. 

În ton cu aceste căutări, dar și pentru a susține un proces sănătos de sustenabilitate și o viață îndelungată a bijuteriilor, FREYWILLE a lansat cele mai iubite colecții ale sale, în forme noi. 

Capri Drops – eleganță și feminitate pură

Departe de China, dar păstrând tradiții vechi de sute de ani, se află Capri, insula unde apa, soarele, mâncarea bună și peisajele grandioase transformă orice vacanță într-o evadare ireală. Cunoscută ca destinația aristocrației italiene, britanice și franceze, insula Capri este și astăzi una dintre cele mai râvnite destinații.

De multe ori, Capri a servit ca lună de miere sau destinație de logodnă a celebrităților din lumea artistică. Și, cum ar putea astfel de loc să nu fie sursă de inspirație pentru o serie de bijuterii care poartă cu ele toate elementele unui astfel de vis?

Cerceii Capri Drops sunt creați din două piese separate, ca elemente de design multifuncționale, în ton cu versatilitatea atât de necesară astăzi. Concepuți pentru a completa cerceii simpli, Capri Drops permit purtarea în cel puțin câteva combinații sofisticate: în fața sau în spatele lobilor urechii, simpli sau chiar asimetric, unul simplu și unul cu elementul de picătură atașat.

Mai mult, elementul atașabil din email sub formă de picătură poate fi, de asemenea, purtat cu orice altă colecție de cercei Cabochon, pentru un plus de versatilitate.

Ocean Drops – perle atemporale

Perlele au fost printre primele elemente prețioase pe care diferite culturi din întreaga lume le-au utilizat în bijuterii și podoabe. Frumusețea lor, strălucirea naturală și faptul că, spre deosebire de alte pietre prețioase, nu necesită lustruire sau tăiere, au transformat perlele într-un adevărat laitmotiv al bijuteriei. În cultura antică chineză se credea că, atunci când cineva purta perle, va fi protejat de foc și dragoni. „O femeie are nevoie de nesfârșite șiraguri de perle” obișnuia să spună Coco Chanel atunci când vorbea despre accesoriile ei preferate. 

Deloc întâmplător FREYWILLE a ales să completeze colecțiile trecute cu perlele naturale detașabile pentru cercei, în două nuanțe de monturi, argintii și aurii. Modelele Ocean Drops devin astfel piese versatile ce pot fi combinate cu cerceii Cabochon din colecția preferată.

Datorită eleganței lor atemporale, vor fi un element ce va transforma orice ținută și va aduce un plus de strălucire oricărei atitudini. În plus, când v-ați jucat ultima oară cu bijuteriile voastre? Cerceii Ocean Drops sunt o combinație de excepție care vă provoacă creativitatea prin faptul că puteți schimba oricând colecția la care doriți să atașați prețioasele perle, care vor aduce un plus de sofisticare oricărui stil abordat.

Carré – o nouă linie minimalistă

Minimalismul nu e doar despre alb și negru, e despre linii, despre libertate și despre forță creatoare. Pentru prima dată în istoria bijuteriilor FREYWILLE, artizanii vienezi și-au propus să creeze o colecție de bijuterii cu linii drepte, într-un duo rafinat în Colecția Carré: cercei cu șurub și colierul în formă de romb. 

Păstrând culorile vibrante ale celor două colecțiilor deja existente, noul design radiază într-un mod discret cu același finisaj strălucitor de aur galben și alb, asociind eleganța cu o atingere minimalistă. 

Întorcându-ne la simbolism și la haremurile interioare ale fiecăreia din noi, ce bijuterie din noile colecții v-ar plăcea să purtați anul acesta?

____________________________________

Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim pe canvasul nostru digital. Parteneriatul dintre CoverStories și FREYWILLE poartă în ADN-ul său conexiunea dintre artă, inspirație și povești frumoase, dar și dintre bijuterie, emoție și feminitate. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale. CoverStories și FREYWILLE vă invită să citiți povești care inspiră, care umplu și care explorează și să descoperiți atemporalitatea unor bijuterii care ascund povești și trezesc emoții.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here