Săptămâna 1: Jurnal de yoga – sau cum să fii mai mult tu însuți

0
101

A lega laolaltă, a ține strâns

„Am făcut doar jumătate din ce era dedicat pentru ziua de azi. E 12:30 noaptea și mintea mea încă funcționează la capacitate maximă, deși corpul ar vrea să prindă câteva ore bune de somn. Dacă ieri m-am concentrat pe respirație (like a baby!), azi am uitat de ea încercând să-mi aliniez corpul și să execut bine mișcările, la fel cum ai nevoie să construiești o fundație sănătoasă pentru o construcție stabilă.

2 din 7. Cam atâtea zile am bifat din practica mea yoga din prima săptămână. De la extaz la agonie. Cu toate că aș fi tentată să dau vina pe mine în exclusivitate, este evident că oboseala și orele lucrate haotic nu au cum să funcționeze bine împreună. Cel puțin nu pentru multă vreme. 

Mi-a plăcut mult un răspuns dat de Adrienne la întrebarea: Cum te motivezi să faci yoga atunci când ești trist sau supărat? Răspunsul ei a fost simplu: „Nu faci nimic. Te duci și mănânci o pizza, mergi la film sau bei o margarita. Sau dormi. Fii tu însuți.”

Așadar, final de săptămână, lecții învățate, întrebări formulate sau lucruri bifate:

  • Yoga nu funcționează târziu în noapte (pentru mine cu siguranță nu) – asta dacă nu vrei să adormi pe covor și să te trezești când se termină mixul de 2 ore de Yoga Vibes pe Spotify
  • Când am început să respir ca și cum n-aș avea burtă?
  • Poate că nu mă concentrez prea mult pe respirație, dar cele mai bune idei mi-au venit făcând yoga
  • A te ține laolaltă (etimologic, yoga înseamnă „a ține laolaltă, a lega strâns”) nu înseamnă doar să respecți cu punct și virgulă un program, înseamnă și să fii atent la nevoile tale. Iar dacă asta înseamnă o oră în plus de somn, atunci așa să fie. Programul ți-l vei relua la fel de natural, ba chiar cu și mai multă energie.

Inspiră. Expiră. Namaste.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here