S-a lansat StartITup – programul de mentorat și scalare de business pentru antreprenoarele din domeniile STEM

0
53
Timp de citire: 2 minute

A fi antreprenor mi se pare sinonim cu a face constant un tur de forță. A fi antreprenor într-un domeniu precum STEM pare cu atât mai dificil. Adevărul este că vorbesc și dintr-un unghi care nu face cinste științei sau matematicii, însă îl consider proiectul meu pe termen lung: cel de împrietenire cu domeniul realului.

Însă, pentru acelea dintre voi care au prins drag mai devreme de acest domeniu și au fondat sau co-fondat un startup STEM (Science, Technology, Engineering, Maths), Global Women in Tech lansează programul StartITup. Acesta pune la îndemâna finalistelor un network internațional de mentori și îndrumare pentru a-și consolida și scala businessul.

Vă ofer mai jos câteva detalii referitoare la procesul de selecție și beneficii.

StartITup se desfășoară sub conceptul Be the one, you can do IT! și oferă consultanță de specialitate din partea fondatoarelor de companii de succes în domeniul IT, la nivel internațional. Înscrierile se realizează în perioada 11-31 mai, iar antreprenoarele care vor să ia parte la program pot aplica pe www.globalwomenintech.com.

Procesul de selecție se va desfășura pe parcursul lunii iunie. Pentru a intra în finala programului, startup-urile trebuie să îndeplinească câteva criterii: să aibă cel puțin o femeie fondator, care să dețină cel puțin 50% din business, o idee bine definită de business în zona tech (produs sau serviciu), website sau o aplicație funcțională ori în curs de a fi lansat(ă) și un plan de business.

Fiecare startup finalist va beneficia de acces la sesiuni de consultanță dedicate, oferite de către femei fondatoare de companii de succes și experte în zona tech din întreaga lume, pentru o perioadă de 2 luni. Aceste sesiuni de consultanță vor ajuta startup-urile să identifice următoarele etape de dezvoltare și vor deschide porțile către noi oportunități de creștere. După finalizarea programului, startup-urile pot beneficia de oportunitatea de a intra în Acceleratorul de Business BCR-InnovX și de a-și continua drumul către dezvoltare.

De asemenea, Simona Sandru, președinte și fondator Global Women in Tech, declară că programul s-a născut din dorința de a căuta permanent soluții prin care să contribuie la dezvoltarea educațională și profesională a femeilor din tech:

„StartITup este unul dintre programele de bază ale organizației, prin care ne propunem să sprijinim antreprenoarele din industrie prin sesiuni de mentorat specifice și adaptate nevoilor fiecărui startup intrat în program. Advisori naționali și internaționali de renume s-au alăturat misiunii noastre, la fel și BCR și InnovX, prin Acceleratorul de Business BCR-InnovX, care conferă o valoare substanțială acestei provocări. Deschiderea către piața internaționala prin knowledge și oportunități de colaborare, oferite prin programul nostru în parteneriat cu BCR-InnnovX, constituie rampa de lansare necesară oricărui business aflat la început de drum. Vizibilitatea de care se bucură acest efort, se datorează agenției Minio.”

Mult succes!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here