Timp de citire: 4 minute

#buylocal

În ultimii doi ani, ne-am uitat îndeaproape la brandurile românești. Am făcut liste, am vorbit cu antreprenori, ne-am pus întrebări sau ne-am alăturat unor inițiative care au sudat și mai bine crezul că prosperitatea locală are ecou nu doar pentru creatori, ci și pentru fiecare dintre noi.

Așa că, la o nouă ediție Made in RO, le suntem aproape și dăm mai departe vestea târgului de design care marchează în acest an 10 ani de la primul eveniment. După doi ani de pauză, comunitatea Made in RO își dă restart într-un nou context de antreprenoriat creativ și într-o nouă locație (Hotspot Workhub – Calea Griviției 82-98, clădirea The Mark, etaj 1), alături de invitați speciali: 10 creatori din Ucraina, care au nevoie de susținerea noastră.

Ediția #RESTART și 10 ani de Made in RO

Târgul Made in RO oferă vizibilitate, creează oportunități și îi pune în legătură pe antreprenorii din industriile creative cu publicul de care aceștia au nevoie. Ediția #RESTART (a 16-a) este despre continuitate, despre revenire, despre interacțiune și conexiuni, pentru că și industriile creative locale au fost greu încercate de șocul pandemiei. 

„Într-o lume în care echilibrul este work in progress, iar revenirea la normal a contrazis tot ce credeam că știm, ne recalibrăm și ne bucurăm mai mult de ce avem. Așadar, după o pauză impusă, reactivăm antreprenoriatul creativ într-o nouă ediție Made in RO. Deși nu au ținut prima pagină a știrilor, cum a fost cazul altor domenii, industriile creative au fost și ele greu încercate în timpul pandemiei. În absența evenimentelor, unii designeri au fost nevoiți să-și restrângă activitatea sau, dimpotrivă, să se reinventeze.

Toți am simțit nevoia acestui #restart. Ne bucurăm că am reușit să adăugăm acestei ediții și 10 proiecte #MadeinUkraine. Designerii ucraineni au nevoie acum de tot sprijinul nostru.”, a declarat Elis Popescu, fondatoarea Made in RO & Designist.ro.

Creatori din România, Republica Moldova și Ucraina

Evenimentul-concentrat de design contemporan va aduce la un loc: design de obiect, accesorii home&deco, mobilier, design vestimentar și accesorii fashion, bijuterie, ceramică contemporană, jucării, corpuri de iluminat, design textil și decorațiuni. Mulți dintre creatori expun în premieră la Made in RO și vin din București, Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Oradea, Satu Mare și Chișinău.

De asemenea, ediția #RESTART cuprinde și poveștile a 10 creatori ucraineni care s-au relocat în urma războiului fie în București, fie în alte țări din Europa sau care vin chiar din Kiev, special pentru Made in RO.

Cu cine te poți întâlni la târg?

Vor expune: Anais Beautiful Inside, ArcStudio, Atelier.Lignum, Atelier September Furniture, Belong to Art, Belt-Concept, Ceramica MARARA, Ceramiceanu, Chef Sosin, Concentric, Corina Marină Ceramics, Cresc Studio, Dagon, Delikates Accessories, Diana Marin, Dirt Drama, Fabricate, Făurarii, FOR Design, Gruni, GUGAGAGA Toys, I Wood Be, Irina Akkaya, Ițe Urbane, J KULT, Joined By Fire, Lava Atelier Botanic, Ler-Povești cusute, Maam with Love, Maison Ilia, MicaCera, Most Precious, Moțart, Ninina, ONE.shirt, Paul&JO, Snob, Suun, ȚUȚ, Utopic, Workshop on Mars și alții.

Iar designerii ucraineni prezenți în cadrul evenimentului vor fi: Apelsynova Torba, Côte & Jeunot, Hortensia, Kalita Jewellery, Logvin, Lolli Beads, Rise Jewelry, Samokish, Teplezh, Tetiana Chorna.

Când și unde se întâmplă?

Târgul are loc pe 18 și 19 iunie – cu ocazia căruia poți să descoperi și un spațiu recent deschis în Cartierul Creativ al Bucureștiului, a cărui amenajare pune accent pe designul wow. Este vorba despre Hotspot Workhub, situat în clădirea The Mark, etajul 1, pe Calea Griviței nr. 82-98 (la intersecția cu str. Buzești, la 10 min. de Piața Victoriei).

În weekend celebrăm creativitatea, designul românesc și puterea de a merge mai departe. Până atunci, ne uităm la poveștile designerilor participanți pe www.designist.ro sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ne vedem la Made in RO!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 8 =