Premiile Gopo 2021: peste 80 de producții în competiția pentru nominalizări

0
37
Timp de citire: 2 minute

Ediția de anul acesta a Premiilor Gopo ne pune într-un rol de partener media, pentru care ne bucurăm să le fim aproape. În 2020 industria cinematografică a avut parte de aceeași vulnerabilitate ca multe alte industrii care s-au văzut afectate de pandemie. Cu toate acestea, bucuria vine dinspre munca unor oameni pasionați și realizările lor.

Cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești, aduce în cursa pentru nominalizări 87 de producții – lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020. Lista nominalizărilor adună 8 de titluri de lungmetraj de ficțiune, 12 producții înscrise la categoria documentar și 67 de filme la categoria de scurtmetraj.

Juriul de preselecție, care va stabili nominalizările pentru toate categoriile, a fost desemnat de către board-ul consultativ al Gopo și este alcătuit din 11 profesioniști din domeniul cinematografic: criticii de film Iulia Blaga, Irina Trocan, Victor Morozov, Călin Boto și Gabriela Filippi, regizorii Marius Olteanu, Mona Nicoară și Nora Agapi, actrița Emilia Dobrin, editorul Eugen Kelemen și Ioana Dragomirescu, coordonatoarea Cinema Elvire Popesco. 

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo vor fi stabilite în luna mai. După anunţul nominalizărilor, peste 650 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2021, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011. 

Lista filmelor care intră în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo 2021 poate fi accesată pe site-ul premiilegopo.ro.

Între timp, suntem cu ochii pe nominalizări și pregătim ceva frumos despre meseriile din industria cinematografică. Rămâneți aproape!

Din aceeași categorie, citește și:

Acasă – un ecosistem periferic

Interviu în Cutia timpului: Ioan Matei Agapi și Nora Agapi

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here