MyGadgets: Review Fitbit Inspire HR

1
198
Timp de citire: 3 minute

Să tot fie doi ani de când caut să descopăr cum anume pot trăi mai sănătos, mânca mai bine, odihni mai adecvat. De la începutul anului am început să îmi trec în agendă și pilates-ul (iar acum nu mă simt bine dacă nu trec măcar o dată pe săptămână prin studio). Dar ce am descoperit revelator în ultimii doi ani a fost „numărătorul de pași” cum îi spune o prietenă.

De la Versa la Inspire

Am făcut prima dată cunoștință cu Versa anul trecut, cam pe vremea asta. Aveam o sumă de feature-uri prin care îmi puteam monitoriza diverse aspecte ale sănătății, iar în primele 2 luni am dormit cu el la încheietura mâinii pentru a vedea care este cu adevărat calitatea somnului.

Health feature-urile care mi s-au părut mie cel mai folositoare sunt, în ordine cronologică: Steps & Activity, Calories Burned, Sleep Tracking, Sleep Stages (Light, Deep, REM), Female Health Tracking și Guided Breathing Sessions (nu le-am dat importanță până nu le-am folosit).

Pentru că probabil mă știau #gadgetaddict cei de la Fitbit mi-au propus să încerc și noul Inspire HR, o variantă ceva mai ușoară pentru vacanțele și călătoriile mele prin lume. 

Zis și făcut.

Concluziile, cu liniuță de la capăt

+ Am purtat prima dată Inspire HR atunci când am plecat în Dublin. N-a fost nevoie să-l încarc decât o dată, la plecare și a rezistat toate cele 5 zile.

+ Design (e super compact și confortabil și arată foarte chic la ținutele casual / sport de vacanță).

+ E foarte ușor de citit. Știu că sună cel puțin ciudat, dar ecranul e super responsive și  permite citirea rapidă a informațiilor (pe primul ecran văd chiar dintr-o singură privire ceasul și numărul de pași / numărul caloriilor consumate). De asemenea, un singur swipe sus-jos îți asigură navigarea într-un alt ecran (foooarte folositor când sunt la sort sau pe drum și nu am timp să caut prin meniuri complexe)

+ E rezistent la apă. Iar asta, credeți-mă pe cuvânt, a fost foarte important în Irlanda, unde plouă des. Și da, l-am purtat inclusiv la duș, nu i s-a întâmplat nimic. Folositor așadar și pentru atunci când am spălat fructe sau legume și nu a fost nevoie să-l dau jos. 

+ Goal Celebration. Poate e o chestiune minoră, dar mie îmi place la nebunie atunci când Fitbit vibrează la încheietura mâinii stângi și „se bucură” că mi-am atins un target de pași sau că am bătut un record. Iar în Irlanda s-a cam bucurat (peste 25.000 de pași pe zi e motiv de celebrare)

+ 24/7 Heart Rate. Un feature care mi s-a părut util și atunci când am început să port Versa așa că m-am bucurat să-l găsesc și aici. 

+ Reminder to move. Feature-ul ăsta e ceva pe cât de stresant pe atât de folositor. Faptul că o dată pe oră cineva îmi aduce aminte că ar fi bine să mă ridic de la birou și să fac câțiva pași e incredibil de eficient.

– cred că singurul punct în minus este faptul că nu am posibilitatea de a alege mai multe culori de brățări (există doar în varianta negru, alb și liliac)

Simt nevoia unei explicații pentru context. Așa cum povesteam mai sus, gadgeturile de fitness sunt o chestiune destul de nouă pentru mine, așa că review-ul este unul onest, din perspectiva unui începător. Dar aștept și alte opinii, sunt curioasă care credeți voi că este trackerul perfect.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here