Timp de citire: 2 minute

Vești faine! După doi ani de ediții online sau hibrid, Noaptea Muzeelor se întoarce în varianta deja iubită de public, printr-o serie de expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate desfășurate în format fizic, după două ediții de pandemie.

Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 14 mai, la nivel național, oferind iubitorilor de cultură, mici și mari, peste 170 de muzee și case memoriale, galerii și grădini de artă, institute și centre culturale, rezidențe, saloane și studiouri creative, spații ale memoriei, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, primării sau case ale experimentelor din toată țara.

În acest moment, în buna tradiție a Nopții Muzeelor europene, sunt puse la cale peste 120 de activări speciale, în aproximativ 80 de localități din 38 de județe în toată țară, fie ele mari centre culturale, orașe, comune sau chiar sate.

În București, circuitul Nopții Muzeelor 2022, include până acum recomandări pentru peste 50 de muzee și entități culturale prietene, care s-au pregătit cu nenumărate intervenții artistice, proaspete și interactive. La această ediție, Cluj-Napoca oferă în Noaptea Muzeelor 13 spații de întâlnire cu vizitatorii, iar în Iași publicul poate alege din 6 oferte culturale înregistrate pâna la acest moment.

Până atunci, detaliile complete, dar și actualizările privind organizarea generală și programul evenimentelor din 14 mai pot fi urmărite pe canalele Noaptea Muzeelor, precum și pe rețelele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate.

Ne vedem la muzeu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 4 =