„Mi-am îngăduit să-mi exprim latura creativă, lucrând bijuterii comode și neconvenționale.” – Elisabetta Nevola

0
Timp de citire: 3 minute

Elisabetta Nevola studiază atent, și-apoi creează. Așa se face că printre colecțiile sale se află și una dedicată..norilor. Lejeritatea și unicitatea norilor capturate într-o bijuterie de porțelan sunt doar câteva dintre trăsăturile cu care Elisabetta își echipează creațiile.

Am povestit despre cum a început totul, despre neconvențional și despre cum își hrănește creativiteatea – printre altele. Te invit s-o cunoști și tu.

Care e povestea ta, Elisabetta, ce te-a încurajat către creare de bijuterii?

Totul s-a întâmplat pe neașteptate, ca și cum aș fi fost condusă de intuiție. Pur și simplu, m-am trezit gândindu-mă cum ar fi să explorez propria mea idee despre frumusețe – ca și cum acesta ar fi cel mai natural lucru. Toate astea în ciuda faptului că nu mi-am propus niciodată să devin artistă și nici nu am terminat o școală de arte.

Dar înainte de acest moment ce a fost?

Am lucrat în turism, mi-am construit o familie, am crescut doi copii și, în final, mi-am îngăduit să-mi exprim latura creativă, lucrând bijuterii comode și neconvenționale.

Care a fost cea mai mare teamă a ta când ai început să creezi ca designer de bijuterii?

Să deschid cuptorul de ceramică după un incendiu! 😀

Cum crezi că te-a schimbat această meserie?

A fost o sursă de dezvoltare personală.

Povestește-mi puțin despre materialele tale preferate.

Pentru mine, porțelanul reprezintă un instrument unic și privilegiat. Lucrările mele sunt rezultatul unei cercetări a materiei, cum ar fi rezistența metalului. Ușurința și plasticitatea porțelanului se împletesc pentru a oferi bijuteriilor mele o perspectivă dinamică.

Elisabetta Nevola

Există acea colecție cea mai iubită dintre toate? Și dacă da, care e semnificația din spatele ei.

Norii ocupă un loc important în producția mea artistică: sunt fascinată de fragilitatea și de caracterul lor tranzitoriu, de natura lor duală și ambivalentă.

Așa că norii mei din porțelan își propun să vorbească despre o frumusețe suspendată – e o încercare de a da o formă elementelor lipsite de formă, de a înțelege acea frumusețe și de a o fixa în timp și spațiu.

Elisabetta, cum îți hrănești creativitatea?

Observând cu un ochi ager și curios tot ceea ce iubesc și mă înconjoară.

Ce vrei să simtă femeile când îți poartă bijuteriile?

Neconvenționalul, bineînțeles!

Există vreun sfat pe care vrei să-l împărtășești celor care aspiră să devină designeri de bijuterii?

Să învețe de la marii maeștri, să asculte sfaturile, dar să-și urmeze și instinctele. Și să fie mereu recunoscători pentru șansele lor!

În final, ce ai vrea să iei cu tine din experiența Romanian Jewelry Week?

Mai multă vizibilitate ca artist, colaborări noi.


Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − eleven =