Maestoso este primul brand românesc care folosește pielea de cactus – Nopal

0
Timp de citire: 3 minute

Vorbim de multă vreme de economia locală, de cumpărături mai conștiente și de branduri românești care se străduie să reconfigureze comportamentul de alegere și de cumpărărare. Iar unele branduri reușesc chiar să inoveze și să ofere soluții care promovează sustenabilitatea, abordarea zero-waste și în spatele cărora se ascund multe fapte bune.

A SUSTAINABLE APPROACH. RESPONSIBLY MADE.

Respectând dezideratul conscious al brandului, Maestoso lansează colecția capsulă Eco-Vegană realizată manual din frunzele unui anumit tip de cactus, Nopal. Pentru această colecție au fost create patru produse ce completează deja consacrata colecție Infinity: Eclipse și Enso Mini, în nuanțele timeless și sesonless oyster și black.

PIELE VEGANĂ REALIZATĂ ÎN MEXIC

Nopalul este un material inovator pe bază de plante, care este produs din cactus nativ care crește într-un sistem de agricultură organică în regiunea Zacatecas din Mexic și care nu necesită folosirea de erbicide, pesticide și nici irigare.

DURABIL. BIODEGRADABIL. ECO-FRIENDLY

Pielea durabilă eco-vegană este produsă din frunzele mature ale plantei de cactus, care sunt recoltate la fiecare 6-8 luni. Nu se folosesc sisteme de irigare, deoarece cactușii cresc sănătoși cu apă de ploaie și mineralele pământului găsite în zonă, astfel că, nu numai că este vegană, dar este și prietenoasă cu mediul și cu cei care aleg să o poarte.

 APROBAT PETA. V-LABEL

Pielea de cactus a fost aprobată și premiată de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) și are, de asemenea, o certificare V-Label, cea mai recunoscută marcă internațională pentru etichetarea produselor și serviciilor vegane și vegetariene.

Despre Maestoso

Maestoso este un brand românesc de accesorii, cu un design sculptural inspirat de fuziunea dintre eleganța atemporală a stilului minimalist și liniile geometrice din arhitectură și sculptură, de spațiile inundate de lumină ale muzeelor sau ale galeriilor de artă contemporană.

Piesele Maestoso sunt realizate din linii simple geometrice, atemporale, cu o atenție pentru detalii desăvârșită, care îmbină pielea naturală premium și accesoriile emblematice, cu o confecționare realizată de artizani tabacari italieni care dețin afaceri prestigioase de familie, cu o istorie bogată și multă experiență în acest domeniu.

Numele brandului este inspirat de Tempo-ul din interpretarea unei partituri – un calificativ de stare: maestoso este partea lentă și totodată solemnă a piesei muzicale. Maestoso a fost creat de Claudia Tecuceanu, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Născută într-o familie în care designul și arta meșteșugului au fost mereu importante, Claudia a gândit un brand în care calitatea produselor să redea milimetric schițele sale.

Toate ambalajele folosite de brand sunt reciclabile, iar pentru a completa dezideratul etic al brandului, pentru fiecare produs Maestoso cumpărat (fie o geantă sau o eșarfă sau un portchei), este plantat un copac, în cadrul inițiativei ONE ORDER • ONE TREE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =