La început de Octombrie eu și plantele mele am devenit roommates…

0
229
Timp de citire: 3 minute

Nu scriu despre ceva trist dacă nu știu, chiar și în adânc-de-tot-în-suflet că se compensează cu ceva fericit.  

S-au împlinit doi ani de când am ales să fiu fericită (să mă înconjor de plante). În tot acest timp, nu am simțit niciodată teama de a pierde fericirea asta și am crezut că niciodată va rămâne, negreșit, niciodată. La începutul lunii, am observat că pământul tuturor plantelor mele era îmbrăcat cu mucegai. Negreșit, niciodată are și el, un sfârșit.  

În ziua în care am indentificat mucegaiul, nu am făcut nimic. M-am temut că le pierd și le-am plâns pierderea. (Asta se pune?!) Apoi, am înțeles că sunt multe cauze care favorizează apariția mucegaiului. Cu unele dintre ele m-am confruntat și eu: temperaturile scăzute ale aerului de octombrieumiditatea ridicată și ineficiența sufrageriei mele de a se ventila corespunzător. Câte cauze, atâtea soluții! Am ales să merg pe soluția despre care am crezut eu că este cea mai sigură. Astfel că, m-am apucat a doua seară pe la 20:00, să înlătur în totalitate solul (pentru a elimina cazul în care mucegaiul a ajuns și la rădăcină), să curăț sub jet de apă rădăcinile, să procedez întocmai și cu ghivecele, pentru ca mai apoi să le transplantez într-un sol nou, curat și sănătos. 

După o noapte lungă, a rămas să rezolv cu sufrageria. Așa se face că, la început de octombrie, eu și plantele mele am devenit roommates. Știu că ideea de a dormi cu plantele a împărțit păreri în două tabere – „este dăunător sau este sănătos”, dar cu siguranță mă aflu în cea de-a doua.

Cred cu tărie că nu este nimic de care să îmi fac griji. Plantele respiră exact ca oamenii. Ele emit dioxid de carbon pe timpul nopții ca răspuns la fotosinteză pe care îl transformă în oxigen, ziua. Ba chiar mai mult, cantitatea de dioxid de carbon pe care majoritatea plantelor o produc noaptea este cu mult mai mică decât cea produsă de un om sau un animal de companie. În plus, există plante precum Sansevieria care oferă oxigen chiar și pe timpul nopții. 

Eu mă simt tare bine în dormitorul meu devenit acum o mică junglă verde. Îmi place atât de mult încât deja mă gândesc cât de greu o să-mi fie să le mut la primăvară, înapoi în sufragerie.

Izzy și plantele.

Dacă nu treci printr-o experiență similară (și chiar îmi doresc să nu ai parte), dar totuși vrei să îți armonizezi dormitorul cu plante, îți las la îndemână un top 5 plante pentru dormitor:

  • Sanseveria 
  • Aloe Vera 
  • Chlorophytum comosum 
  • Philodendron 
  • Pothos 

Pentru o stare de bine și un somn liniștit, te invit să-ți armonizezi dormitorul nu doar cu o plană ci și cu o lenjerie de pat proaspătă, o saltea confortabilă, o pernă bună, o carte și mai bună și, de ce nu, poate o pătură suplimentară. 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here