Jurnal de yoga – sau cum să fii mai mult tu însuți

0
182
Timp de citire: 3 minute

23:00. Au trecut 12 ore de când m-am așezat la birou, în fața laptopului. De ceva vreme programul meu se conjugă la o cană mare de cafea dimineața, un prânz mâncat pe fugă ( în zilele bune) și  ceva apă după amiaza, dar doar atunci când spatele meu nu mai suportă presiunea aceleași poziții.

23:00. Mi-am întins covorul, am aprins lumânarea, am pus ceva muzică pe fundal și am apăsat play. Welcome to 30 Days of Yoga Challenge. DEDICATE.

Se spune că repeți aceleași greșeli până când înveți ceva din ele. Mi se aplică regula, dar puțin adaptată. Tot repet încercările de a mă dedica unui program care să includă și yoga în viața mea, îndeajuns de mult încât fie să-mi iasă, fie să spun că am învățat ceva din asta.

În vară am încercat un alt 30 Days of Yoga Challenge, tot însoțită de Adrienne, în ceea ce se numea TRUE – cel de-al treilea program al său prin care însotește, timp de 30 de zile, pe orice dorește să intre în practica yoga. 

Nu a durat mult, deși aveam la îndemână ingredientele pe care mi le-am dorit dintotdeauna și pe care le-am  tot invocam ca scuză: cameră spațioasă, geam mare, lumină bună, verdeață afară, verdeață în casă, covor, parfumuri și Adrienne – care e super haioasă și empatică. Atunci am învățat prima lecție din experiența unui prim Yoga Challenge: nu există „dacă ar fi”, „dacă aș avea”. Există doar determinarea ta de a face un lucru, indiferent de condițiile externe.

Timp de două săptămâni am respectat convenția cu mine însămi. Apoi am uitat complet. Job nou, cerințe diferite, clar nu mai era loc și de un obicei nou. Ce ușor e să te adaptezi mai degrabă la haos decât la liniște! 

Înspre sfârșitul anului am pus pe listă 3 lucruri pe care era musai să le îmbunătățesc pentru că îmi afectau deja energia, atenția și relațiile:

  • nu pot să mă concentrez mai mult de 5 minute pe un singur lucru
  • nu pot să-mi stăpânesc mintea
  • nu sunt prezentă/ nu mai ascult/ nu mai comunic eficient

Anul s-a încheiat la fel de val vârtej cum i-au fost și ultimele luni. În același mod s-a derulat și vacanța, asemănător a fost și momentul de la ora 12:00 din noaptea de 31. Cu toate acestea, 2019 a venit cu extrem de multă liniște și cu extrem de multă organizare, de parcă le-aș fi asimilat în acel haos la care luasem parte.

Astfel că mi-am propus să profit de starea asta și să revin la lista pe care o aveam de îmbunătățit, chiar dacă nu mai cred în „New year, New you”. Să revin la yoga pentru a încerca să îmi așez gândurile și să le leg de tot ceea ce fac. Să acționez mai mult în armonie cu ceea ce îmi doresc sincer. Să fie cuvântul anului acesta: claritate.

Iar yoga este unul dintre lucrurile care mă ajută să fac asta, așa cum alergatul mă face să fiu o persoană mai ambițioasă. Și atunci, m-am întors la Adriene și la un nou 30 Days of Yoga Challenge – cel pe care l-a construit pentru 2019 și care se numește DEDICARE.

Voi fi aici, la finalul fiecărei săptămâni, scriind despre lecțiile pe care le-am învățat de-a lungul acestei provocări.  Și poate momentul meu de yoga poate fi momentul tău de AHA!. Azi e ziua 1 și încă nu-mi doresc doar să dorm, chiar dacă e trecut de 23:00. Încă am energie și entuziasm. NAMASTE!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here