Timp de citire: 4 minute

Designul scandinav pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții a apărut pentru prima dată în anii 1950. Dincolo de estetica IKEA, acest stil de design se mândrește cu măiestria și funcționalitatea sa, cu spațiile luminoase și primitoare, cu modele organice și materiale naturale.

P.S.: în locul bravurii și-al gratuităților de pe social media de azi, vă recomand să răsfoiți conturile de mai jos; sunt o inspirație frumoasă când vine vorba de acasă și de sentimentul de bine. Iar dacă mai știți și altele, vă rog să mi le împărtășiți.

1. Catarina Skoglund @annacate – pentru o felie frumoasă din viața pe coasta de vest a Suediei, într-o căsuță de lemn din Dalarna.

2. Emma Fischer @styledbyemmahos – pentru inspirație și sfaturi de la un Stylist & Designer din al doilea cel mai mare oraș al Suediei, Gothenburg.

3. Niki Brantmark @myscandinavianhome – pentru ideile relaxate și dovezi că oriunde poți construi un colț de rai.

4. Elin Lannsjö @elinlannsjo – pentru când vrem să vedem cum se trăiește frumos, într-o casă cu livadă de meri, în Suedia.

5. Lovisa Häger @an.interior.affair – pentru inspirație minimalistă, monocromă și pentru dovada că „cele mai frumoase lucruri sunt cele simple”.

6. Henrik Nero @henriknero – pentru că nu ai cum să te saturi de propunerile creative ale acestui designer din Stockholm.

7. Adam Helbaoui @kronfoto – pentru că e nevoie de o viziune aparte să fii fotograful atâtor interioare care să poată deveni copertă pentru orice revistă dedicată frumuseții și designului.

8. Pella Hedeby @pellahedeby – pentru simplitate într-o formă sofisticată.

9. Elisabeth Heier @elisabeth_heier – pentru inspirații monocrome (și nu numai), chiar din inima orașului Oslo.

10. Johanna Måwe @maawingedesign – pentru geometrii de spațiu așa cum rar putem vedea.

11. Magdalena @mittfunkis – pentru a vedea cum trăiește un designer de interior într-un apartament din anul 1943 în Malmö și pentru toate elementele care fac un spațiu să fie extraordinar de frumos.

12. Stadshem @stadshem – am lăsat pentru final, o agenție imobiliară din Suedia care capturează caracterul unic, călduros și hygge al caselor scandinave.

Voi de unde vă mai culegeți inspirație?

Fotografii: conturile social ale celor menționați

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + sixteen =