Timp de citire: 4 minute

Cea mai nouă colecție FREYWILLE – The Birth of Venus – creează un vocabular estetic nou adresat feminității, eleganței atemporale și frivolităților romantice.

„Venus, în eterna ta stăpânire, supusă îţi este întreaga omenire…”  – Euripide

Echipa de design FREYWILLE se aventurează pentru prima dată în reinterpretarea celebrului Botticelli și aduc în lumina reflectorului una dintre cele mai frumoase picturi ale Renașterii florentine timpurii, faimoasa naștere mitologică a zeiței Venus.

Inspirația

Am avut privilegiul de a vedea pentru prima oară colecția HOMMAGE À BOTTICELLI, chiar în atelierul FREYWILLE din Viena. O călătorie incredibilă, efervescentă și tandră prin lumea artei, despre care o să vă povestesc foarte curând. 

Dar să revenim la Botticelli. După ce a finalizat trei picturi în frescă în Capela Sixtină, pentru Papa Sixtus al IV-lea, Botticelli a pictat un grup de tablouri mitologice în anii 1480. „La Primavera” și „Nașterea lui Venus” (în original, în limba italiană Nascita di Venere) rămân și astăzi două dintre cele mai mari opere de artă ale Renașterii timpurii din Europa.

Botticelli a fost comisionat de Lorenzo Magnificul – membru al faimoasei familii De Medici și un avid patron al artelor – să picteze câteva scene din mitologia clasică. Se spune că Botticelli a fost, de fapt, inspirat de poetul florentin Angelo Poliziano (de asemenea protejatul lui Lorenzo de Medici), care a scris despre concepția și Nașterea lui Venus în poemul său epic „Stanze per la Giostra”.

Venus este, așa cum știm cu toții, zeița Iubirii, a Frumuseții, a Prosperității și a multor calități legate de dragostea dintre oameni. Numele ei înseamnă literalmente „dragoste” în latină, în timp ce în mitologia greacă, corespondentul ei este Afrodita.

Pe pânză, Botticelli o înfățișează pe Venus, zeița romană a iubirii, ca pe o femeie incredibil de frumoasă, cu pielea deschisă la culoare, delicată și cu părul ondulat, lung și auriu. O zână demnă de basmele întregii lumi. Ea se naște ca o femeie adultă într-o cochilie prețioasă de scoică, în timp ce zeii vântului și brizei o îndrumă ușor spre țărm, unde este așteptată cu flori de către Zeița Primăverii, ce poartă în mâini o mantie înflorată care să învăluie nuditatea Venerei.

Citește și De ce îl iubim pe Sandro Botticelli? Viața, arta și moștenirea sa

Bijuteriile

În opera sa, Botticelli o înfățișează pe grandioasa Venus ca figură centrală, în timp ce integrează subtil elemente decorative rafinate care i-au inspirat pe artizanii FREYWILLE pentru această colecție. 

Bijuteriile noii colecții păstrează aceleași elemente consacrate – forme rotunde, email colorat și pulbere de aur, dar adaugă pepite artistice împrumutate din pensula lui Botticelli: petale de trandafir în roz pastel plutind în vânt, frunze verzi luxuriante, precum și detalii aurii, șuvițe din părul lung și  împletit al lui Venus, care adaugă lejeritate și dinamism fiecărei piese în parte.

La fel cum Botticelli a adăugat aur în capodopera sa la începutul Renașterii, FREYWILLE a integrat în această colecție delicată și bijuterii cu pudră de aur de 24 de carate. Minunate elemente decorative se zăresc pe bijuterii, într-un omagiu plin de simboluri și povești. 

Pentru marginile aurii și suprafețele argintii ale scoicii – un alt simbol al renașterii și al fantasticului -, a fost încorporată pudra de aur de 24 de carate, pentru a conferi cochiliei o strălucire sidefată unică cât mai aproape de strălucirea autentică mother-of-pearl.

Un gradient subtil pastelat de culoare de la verde-mentă la albastru-bleu în fundalul elementelor decorative pune în scenă reprezentarea mării și a cerului.

Citește și În culisele atelierului vienez FREYWILLE – cum iau naștere bijuteriile cu pulbere de aur și email?

Preferatele mele sunt cerceii Ocean Drops (cu perle detașabile care subliniază grația culorilor), pandantivul Carré și ceasul-bijuterie Helena (de purtat pentru tot restul vieții).

The Birth of Venus – pentru femeile-zeițe

Colecția care aduce un omagiu lui Botticelli este și un soi de cronică afectivă purtabilăBijuteriile devin apanajul nostalgiei frumuseții pline, totale, absolute, iar purtătoarea lor declară, fără cuvinte, că înțelege feminitatea, în esența ei. 

Femeile care poartă bijuteriile colecției The Birth of Venus sunt fine, grațioase, generoase, romantice. Sunt femei spirituale, cu o menajerie de emoții profunde, dar subscriu babiloniei zilnice obișnuite: muncesc la visul lor, cresc copii, citesc, călătoresc, gătesc, împărtășesc. Purtătoarele acestor bijuterii imaginează lumi și au replici inteligent-ironice. Și gesturi delicate.

Bijuteriile colecției The Birth of Venus au fost imaginate pentru femeile care cunosc pe deplin respectul și recunoștința, care își asortează extravaganțele după bunul plac și care există pur și simplu cu o aură feminină. Altfel spus, femeile care sunt (și) zeițe. 

Voi cum simțiți noua colecție FREYWILLE?

____________________________________

Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =