Timp de citire: 5 minute

Am descoperit feminitatea prin ochii mamei mele – cu mult înainte de a o înțelege pe a mea. Am scris în primăvară despre cum a decis mama să-și poarte feminitatea și cum asta avea să nască demoni în alții; ca și cum ar fi datorat ceva lumii. De atunci am rămas cu un ochi deschis și cu un gând în minte: cum ne celebrăm feminitatea? O acceptăm, îi dăm un nume, o conștientizăm? O accesorizăm?

A rezonat cu mine un articol pe care l-am citit acum ceva vreme, în care se ivea, în urma unui studiu pe un eșantion de 2.000 de femei, zorii unui nou tipar de femeie („The New Woman”) – un arhetip rezultat probabil în urma revoltelor sociale, a luptelor personale sau poate a mii de intersecții de idei, confruntări sau adunări ale femeilor care ne-au precedat.

O nouă femeie căreia îi este mai puțin teamă și care, așa cum spune neuroștiința, îmbrățișează ambele energii care stabilesc echilibrul în noi: masculin și feminin. O nouă femeie care își ascultă mai des și mai profund intuiția, sensibilitatea, creativitatea și nu se ferește să accepte cariera ca fiind parte importantă din evoluția sa, la fel cum îmbrățișează maternitatea ca pe o cunună, și nu ca pe o obligativitate. O femeie care le dozează pe acestea cu latura masculină, cea logică, asertivă și care generează mai multă putere.

Am mai spus că bijuteria are rol de însoțitor. Că poartă în ea amprenta tuturor momentelor, că duce povestea mai departe și că, uneori, vorbește în locul nostru – ca o declarație nescrisă. Și-mi mai place să cred că e un însoțitor bun pentru feminitate – poate chiar pentru această nouă femeie care se naște cu fiecare dintre noi.

De aceea, m-am bucurat să văd și o parte din colecțiile FREYWILLE Van Gogh, Monet și Hundertwasser transpuse în 4 variante și muze ale feminității: Gloria, Aura, Stella, Aurora. Atunci m-am gândit la toate femeile care au dat un nume feminității în viața mea: Mihaela, Adina, Georgiana, Bianca, Andra, Maria, Ana, Elizabeth, Teo, Dominique, Simone – fie că a fost mama, la început, scriitoarele și cărțile lor, fie prietenele apropiate sau cele pe care le admir cu pasiune.

Îmi place să cred că feminitatea evoluează, că este mai puternică atunci când i se spune pe nume, când este acceptată, îmbrățișată și că poartă pălării diferite pentru fiecare dintre noi. Așa cum și bijuteriile poartă o amprentă unică asupra noastră.

Gloria – Delicatețe și fragilitate

La fel de mult, cred că feminitatea este sinonim și cu o anumită delicatețe – în gândire, în vorbe, în gesturi – una care câștigă bătălii și astâmpără orgolii. Am văzut-o la mama, la cea mai bună prietenă, dar și transpusă în noua colecție FREYWILLE „Gloria” – cea care onorează bijuteriile cu aur solid de 18 carate, alături de sclipirea unui diamant și un cabochon realizat manual, din email, în atelierele din Viena ale FREYWILLE. Cerceii, inelul și pandantivul sunt variațiunile sclipitoare ale colecției, creionate după celebrele colecții omagiu: Van Gogh, Claude Monet și Hundertwasser.

Valoarea este inestimabilă mai ales dacă mă gândesc că fiecare piesă trece printr-un ritual riguros de creație – cu aproximativ 80 de pași, mulți dintre ei realizați manual (poți citi aici mai multe despre cum iau naștere bijuteriile cu pulbere de aur și email FREYWILLE).

Aura – Inocență și Libertate

Această colecție mă duce cu gândul la inocență, libertate și puritate – cam ca atunci când ești bine cu tine, când tot ce oferi vine din mijlocul sufletului, fără perdele și false impresii, când ți-ai descoperit drumul și aura care rezultă din transformarea asta poate doar să-ți lumineze deciziile. Am văzut-o la primul mentor care încă îmi e aproape, la femei care nu se feresc să le „ridice” pe celelalte atunci când e cazul.

„Aura – A star is born” face parte din aceeași colecție de bijuterii fine din aur de 18 carate, armonizate cu un șir de diamante de jur împrejur și tipuri de bijuterie precum: pandantivul pe care să-l atârnăm elegant la gât într-o oarecare zi de birou, cerceii pe care să-i purtăm la o ieșire în weekend, brățara care să ne însoțească la o întâlnire serioasă și inelul pe care să-l dăruim celei iubite, într-un moment intim.

Stella – Armonie și Culoare

Această colecție nu doar că celebrează feminitatea, dar povestește subtil și despre armonie și culoare – adică acele elemente care pictează frumos zilele și amintirile noastre. Cu măiestrie, bijuteriile sub formă de pandantiv și cerceii din colecția „Stella” sunt confecționate din aur de 18 carate și completate de un cerc de diamante.

Aurora – Eleganță și Fermitate

Cea mai puternică dintre toate, colecția Aurora celebrează feminitatea prin eleganță și fermitate – fuzionate într-o bijuterie nouă de tip pandantiv, într-un design spectaculos. Ce-mi place cel mai mult este acel duo curat, impecabil și care se completează reciproc – așa cum spuneam la început despre masculinul și femininul din fiecare dintre noi. O colecție care m-a dus cu gândul la:

„Trebuie să mărturisesc că între mine și frică a început să se strecoare și un alt sentiment, nedeslușit atunci, dar tradus mai târziu, sentimentul că există o altfel de forță: cea a femeității și că această forță este inefabilă și captivantă.

Îmi place să descopăr variante și teorii, alte feluri de a vedea lumea, alte definiții cărora să mă predau fără resentimente și care să coloreze viața. Uneori asta înseamnă să mă duc înspre mine și să caut semnificații, alteori vin din exterior – sub formă de muze, sub formă de lecturi, de oameni. Dar toate contribuie la felul în care îmi înțeleg și îmi port feminitatea. Și care, probabil, s-ar asorta cel mai bine cu „Gloria”.

Tu ce nume ai da feminității tale? Cu ce s-ar asorta?


Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim pe canvasul nostru digital. Parteneriatul dintre CoverStories și FREYWILLE poartă în ADN-ul său conexiunea dintre artă, inspirație și povești frumoase, dar și dintre bijuterie, emoție și feminitate. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale. CoverStories și FREYWILLE vă invită să citiți povești care inspiră, care umplu și care explorează și să descoperiți atemporalitatea unor bijuterii care ascund povești și trezesc emoții.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here