Timp de citire: 2 minute


Pe Corina am cunoscut-o în episodul 3 al podcastului nostru, atunci când am vorbit despre alimentația corectă și despre mâncatul emoțional. Ne-a plăcut ce ne-a povestit Corina, cu atât mai mult cu cât ne-a lăsat cu o temă de gândire și o metaforă frumoasă. Tot ea ne-a amintit despre floarea soarelui și cum atunci când soarele este ascuns în nori, floarea se îndreaptă către o altă floare. Cam la fel și oamenii, ne hrănim cu energie, unii de la alții.

Am vrut să explorăm mai mult direcția aceasta, iar Corina a fost încântată să ne povestească. Drept urmare, în acest episod vorbim despre un alt tip de hrană: culoarea. Care sunt culorile care ne fac bine și în ce fel? Ce legătură există între culoarea roșie și rădăcinile noastre familiale, de exemplu? Ce sunt chackrele și cum ne ajută să ne contectăm mai bine cu noi înșine, cu ceilalți, cu divinitatea?

De asemenea, Corina ne-a povestit și despre somatizare, adică toate acele dureri pe care le trecem cu vederea, dar care oricum se așază într-un punct vulnerabil din corpul nostru. Ca de exemplu, câți dintre noi spun ceea ce gândesc?

Cât de eficient comunicăm și ce putem face atunci când ceea ce nu spunem, se depune în vulnerabilitățile noastre fizice? 

„Conflictele sunt în interiorul nostru. Ceilalți vin să ne arate doar niște oglinzi, ne arată ce e disfuncțional sau dezechilibrat la noi.”

Corina Pîrșean

Urmează un episod în care curcubeul nu este doar o metaforă, ci și un instrument pe care îl putem folosit în color terapie. Și vă mărturisim că după discuția cu Corina am rămas cu un gând pe care merită să-l dăm mai departe: 

„În momentul în care pornesc pe calea schimbării, orice terapie mă ajută. Nu pot să mă duc la terapeut, dar să nu fac nicio schimbare acasă. Cu terapeutul te întâlnești o dată pe săptămână, dar cu restul ce faci? Restul înseamnă schimbarea alimentației, a modului de viață, a gândirii, a felului în care percepi lucrurile.”

Să vă fie de bine!

Editare sunet & Suport Tehnic – Daniela Pasăre

 _____________________

Vocea Zepter e un podcast de lifestyle creat cu sprijinul Zepter România în care, specialiști din sănătate și frumusețe povestesc despre cum ne putem îmbunătăți viața. Live Better. Live Longer.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here