Timp de citire: 2 minute


Putem să ne tratăm și cu ajutorul luminii. Iar tocmai despre asta am vorbit în episodul de astăzi. Liantul care face posibilă și terapia cu lumină este Bioptronul, o invenție patentată de Zepter, care folosește lumina hiperpolarizată în diverse afecțiuni sau probleme de sănătate, dar nu numai, putând fi folosit și în prevenție.

Atestat clinic și medical, Bioptronul pare a fi un aparat medical holistic, ale cărui aplicații sunt incredibile. Mia Munteanu este unul dintre cei care au folosit acest aparat și a fost de acord să ne povestească din experiența sa, mai ales că i-a fost de mare ajutor atunci când tatăl său a fost diagnosticat cu cancer.

Dar înainte de asta am stat de vorbă cu dr. Ciprian Ene, medic chirurg, adept al abordării minim-invazive și medic coordonator al Centrului de Medicină Integrativă Quantum Therapy, din București. De la el am vrut să aflăm cum funcționează terapia cu lumină, care sunt beneficiile Bioptronului și cum poate funcționa chiar și acasă.

Din experiența sa ne-a împărtășit și nouă, mai ales că a aflat de existența acestui aparat încă de când Zepter a ajuns și în România:

„La momentul acela mi s-a părut un aparat foarte interesant. Am văzut și efectele pentru că aveam prieteni și cunoștințe medici care foloseau Bioptronul și care au văzut diferite rezultate la pacienții lor. Apoi, chiar și eu și membrii familiei am simțit diferite efecte și nu vorbesc doar de partea de piele, unde este cel mai ușor de observat, dar și asupra articulațiilor sau pentru recuperarea după un anumit efort.” 

Lista nu se oprește aici. Doctorul Ene spune că a folosit Bioptronul în tratamente atât pentru alergii, boli de piele, psoriazis, pentru recuperarea post-operatorie, cât și în prevenție sau chiar în tratamente antiaging. 

„Când mă gândesc la asta, îmi vine în minte cazul unui copil de opt ani, care avea un psoriazis foarte rebel. Avea leziuni pe foarte multe zone din corp, pe membrele superioare, pe cele inferioare, pe abdomen, pe spate, chiar și la nivel genital. După ce a facut tratament cu Bioptronul și, bineînțeles, am lucrat și la cauzele interne ale unui astfel de fenomen, după două luni de tratament, să-l vezi cu pielea curată, lucrul acesta nu cred că s-ar fi putut obține prin vreo altă terapie. Bioptronul e o piesă foarte importanta din puzzle-ul de tratament al acestor tip de pacienți.”

Pe de altă parte, tot în acest episod, am vorbit și cu Mia Munteanu, care ne-a mărturisit:

„A fost acea perioadă din viața mea când am simțit că fiecare are un ceas, că fiecare zi contează și dacă sunt aici și pot să fac orice, oricât de mic ar fi, vreau să fac treaba asta. Și așa am început documentarea pe tema asta un pic mai profund și am descoperit, cu adevărat, ce poate să facă terapia prin lumină.”

Mia se referă la perioada în care a descoperit Bioptronul. S-a ocupat de cercetarea amănunțită asupra a ceea ce poată să facă acest aparat, dar nu știa că după cumpărarea acestuia avea să îl folosească nu doar pentru ea, dar și pentru tatăl său. Care a fost experiența sa și cum îl folosește și astăzi, descoperiți în cel de-al patrulea episod.

Editare sunet & Suport Tehnic – Daniela Pasăre

___________________________________

Vocea Zepter e un podcast de lifestyle creat cu sprijinul Zepter România în care, specialiști din sănătate și frumusețe povestesc despre cum ne putem îmbunătăți viața. Live Better. Live Longer.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here