Timp de citire: < 1 minut


Corina Pîrșean este psihonutriționist, iar în episodul de astăzi vom vorbi cu ea despre mâncatul emoțional și despre alimentația corectă.

De fapt ce înseamnă să mâncăm corect? Ce înseamnă o personalitate reactivă și cum o putem identifica în fiecare dintre noi?

De ce apare pofta de dulce și care ar fi pașii pe care îi putem urma pentru a ne gestiona mai bine emoțiile, dar și pentru a ne hrăni mai bine?


„Prefer să pun emoție în mâncarea pe care o gătesc și nu în mâncarea pe care o mănânc. Gătind pentru mine, mă respect.”

Corina Pîrșean

În discuția alături de Corina am pus pe listă managementul emoțiilor și cum ajung stresul, furia, tristețea să ne dicteze ceea ce consumăm. Așa am făcut legătura cu personalitatea reactivă sau acel copilul interior despre care am tot auzit. Corina ne-a povestit și despre felul importanța unei farfurii frumos aranjată, dar și despre mâncarea gătită de noi înșine și de ce contează asta atât de mult în gestionarea mâncatului emoțional. 

Dar ce facem cu timpul, căci uneori e atât de prețios și împărțit la atât de multe activități, încât pare că nu mai ajunge să facă loc și unei mese gătite?

Tot în episodul de astăzi vei afla și despre vasele Zepter, la care Corina a ajuns cu multă vreme în urmă și pe care le folosește cu regularitate. Ne-a povestit din experiența sa, despre cum a învățat să le folosescă și despre motivele pentru care le-a rămas fidelă. Urmează un episod în care vei auzi de multe ori că procesul de învățare este important pentru a trăi mai bine și mai sănătos. 

Editare sunet & Suport Tehnic – Daniela Pasăre

_____________________

 Vocea Zepter e un podcast de lifestyle creat cu sprijinul Zepter România în care, specialiști din sănătate și frumusețe povestesc despre cum ne putem îmbunătăți viața. Live Better. Live Longer.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here