Timp de citire: 2 minute


Vasile Oșean este medic kinetoterapeut, pasionat de mișcarea în natură, dar și de învățarea constantă. De aceea, urmează și un doctorat în filosofie despre relația minte-corp. Alături de el am vorbit în episodul de astăzi despre odihna corpului, dar și a minții.

Ne-am întrebat, ce înseamnă o postură corectă în timpul somnului și cât de mult contează asta în ecuația de a doua zi, în ceea ce privește felul în care ne simțim? Cum ne alegem salteaua sau perna pe care dormim și cât impact au asupra sănătății corpului?

Așa am aflat, de exemplu, că o pernă bună, care să contribuie la un somn odihnitor și care ajută la menținerea unei posturi sănătoase în timpul somnului, este o pernă cumpărată și în funcție de poziția în care dormim.

Vasile ne-a dat și un exemplu: dacă ești o persoană care obișnuiește să doarmă mai mult pe o parte sau alta, perna în valuri (de tipul celor ortopedice) este cea care sprijină cel mai bine capul și care ajută la menținerea unei posturi corecte. De asemenea, în ceea ce privește salteaua, am aflat de la Vasile că este important să aibă o duritate ridicată.

Tot de la Vasile am aflat că cititul și plimbatul sunt recomandate ca porții sănătoase de activități pe care le putem integra ușor în programul nostru și care ne pregătesc pentru o noapte bună. Tot el ne-a povestit și despre curățenia mentală pe care e bine să o adoptăm ca obicei înainte de culcare și ne-a împărtășit o practică pe care o folosește de multă vreme – una care îl ajută nu doar pentru a se odihni mai bine în timpul nopții, ci și în momentele tensionate din timpul zilei.

„Pentru a mă odihni trebuie să îmi pregătesc odihna!

VASILE OȘEAN

Dar ce se întâmplă cu poziția din timpul zilei? Și care este sportul pe care Vasile îl recomandă cel mai mult? Despre acestea și încă mai multe, în cel de-al doilea episod Vocea Zepter. 

Editare sunet & Suport Tehnic – Daniela Pasăre

 _____________________

Vocea Zepter e un podcast de lifestyle creat cu sprijinul Zepter România în care, specialiști din sănătate și frumusețe povestesc despre cum ne putem îmbunătăți viața. Live Better. Live Longer.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here