Editura Nemira lansează un imprint dedicat exclusiv cărților de nonficțiune

1
46
Timp de citire: 2 minute

Explorează, descoperă, înțelege, acceptă noi provocări

Lectura este o constantă în viața mea. Iar atunci când îmi creez listele după care-mi comand cărțile, mă ghidez după două mari preferințe: deconectare sau descoperire. Fiecare dintre ele pot fi conjugate cu mai multe plăceri: de a citi o poveste bună, un personaj care merită urmărit sau de partea cealaltă, de a învăța sau de a aprofunda noțiuni. Pentru cea de-a doua categorie, cărțile de nonficțiune acoperă foarte bine nevoia mea de explorare.

Așă că bucuria unei noi colecții de cărți de nonficțiune nu putea rămâne neîmpărtășite. De data aceasta, vestea vine din partea editurii Nemira, care lansează un imprint dedicat exclusiv cărților de nonficțiune, și anume ORION – coordonat de Laura Câlțea.

Sub deviza „Explorează, descoperă, înțelege, acceptă noi provocări”, Orion își dorește să deschidă ochii și mințile către spațiu, oameni, societate, corpul și mintea umană, cultură și civilizație. Drept pentru care, primele șapte volume alături de care se lansează vorbesc despre Lumea în care trăim. O scurtă introducere”, de Richard Haass,Inovația: cum funționează și de ce-i priește libertatea”, de Matt Ridley, Odiseea genelor. Aventura speciei umane”, de Evelyne Heyer, O plimbare prin Univers. Carte de relaxare astronomică”, de Adrian Șonka sau Istoria Evului Mediu. 1000 de ani de splendoare și ticăloșie”, de Georges Minois.

Lista continuă, astfel încât, până la sfârșitul anului la Orion vor apărea titluri precum Promisiuni  de îndeplinitautobiografiile președintelui SUA, Joe Biden și The Truths We Told. An American Journey – a vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, o nouă carte inspirațională de la Matt Haig, The Confort Book; H is for Hawk, de Helen MacDonald – un memoir splendid despre frumusețea naturii și a literaturii, despre suferință, dar și despre cât de incredibil de minunată poate fi viața, inclus în nenumărate topuri și tradus deja în 30 de țări;  Istoria lecturii, de Alberto Manguel, un volum despre evoluția cărților și a lecturii în diferite culturi și perioade istorice, mult-așteptat de mulți cititori; o nouă carte de jurnalistul cultural Marius Constantinescu, dar și o istorie a lui Dumnezeu, semnată de Karen Armstrong și În căutarea pisicii lui Schrödinger, de John Gribbin (o carte ce face fizica cuantică pe înțelesul tuturor).

Despre colecție, Laura Câlțea, coordonatoarea proiectului, povestește că nonficțiunea are puterea de a schimba vieți:

„Cred că trebuie să fim în permanență în căutare, să vrem mereu să cunoaștem și să înțelegem cât mai mult despre univers și despre noi. Fie că ne uităm spre cer, fie că ne uităm spre tehnologie sau spre mișcările politico-sociale, fie că ne uităm în adâncul oceanelor sau în micro-universul celulelor noastre, ORION vă propune o călătorie de cunoaștere, curajul de a explora și plăcerea de a descoperi lucruri noi.”

Pe toate le găsiți pe site-ul editurii Nemira. Sunt curioasă, care v-a făcut cu ochiul?

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here