Cum am descoperit cele mai bune 3 “Pasticcerie” din Padova

0
141
Timp de citire: 2 minute

Când mă gândesc la Italia, îmi vine în minte cuvântul “colazione”, care înseamnă “mic dejun’’, unde cafeaua de dimineață împreună cu minunatele produse de patiserie, sunt savurate foarte repede și într-o atmosferă energică. 

            Padova este orașul italienesc cel mai drag sufletului meu și am ocazia să îl fac la pas în fiecare an. Pentru că iubesc să beau cafeaua alături de ceva dulce, cu cremă de vanilie, am încercat toate patiseriile întâlnite și am facut un top al celor mai bune trei patiserii.

  1. Pasticceria Al Duomo– situată în inima orașului Padova, este cel mai bun loc unde poți lua micul dejun. Intrând aici, vitrina fermecată, plină de delicatese te vrăjește și ajungi să îți dorești să încerci tot. Nu faceți la fel ca mine, că se va uita lumea ciudat la voi, având în vedere că italienii mănâncă un mic dulce și o cafea.:) 

Delicatesa pentru care sunt celebri, se numește  “ferro di cavallo”, un produs de patiserie în formă de potcoavă, umplut cu marmeladă.

Tot aici găsești și o tartă de căpșuni sălbatice, de te lingi pe buze și vrei să iei una cu tine la plecare. Despre cafea, nici nu mai are rost să discutăm, este minunată.

  • Pasticceria Antico Forno– prima întâlnire cu pasticceria “all white”, am avut-o în anul 2016, când am gustat un cannoli minunat, alături de un latte macchiato servit altfel, doar laptele în cească, iar cafeaua separat, într-o cană pentru lapte.

În decembrie 2018, au inaugurat un alt colț minunat, pe strada Piazza dell’ Insurrezione, iar întâmplarea face că mă aflam prin preajmă, așa că am profitat. Interiorul este foarte frumos amenajat, predomină albul specific lor, iar nota discodantă o face un perete cu panouri acoperite cu mușchi și oglinzi. De această dată, am servit un cappucino foarte bun, acompaniat de o mică tartă cu cremă de vanilie și zmeură.

  • Pasticceria Racca– cu tradiție din 1933, a trecut printr-un proiect ambițios de modernizare, iar în 2002 au dezvoltat producția de ciocolată rafinată artizanală. Amenajarea localului este impresionantă, deoarece în fiecare anotimp, aspectul localului se schimbă total, spunând o altă poveste. 

Încă de când am pășit pe Via Calvi Pietro Fortuna, am rămas surprinsă de exteriorul gătit de sărbătoare. Intrând în locul acela minunat, am avut impresia că pașesc într-o altă lume, una de poveste. Aici am servit o tartă cu cremă de fistic, absolut delicioasă și o prajiturică cu nucă, alături de un binemeritat cappucino. 

Abia aștept următoarea întâlnire cu aceste locuri minunate.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here