Creative Night Talks – o ediție despre Cultura Națională

0
41
Timp de citire: 2 minute

Când am descoperit conferințele Creative Night Talks, m-am gândit la un singur lucru: avem nevoie să ascultăm cât de des și cât de mult se poate oameni care sunt specialiști în domeniul lor. Să-i căutăm. Să îi remarcăm constant pe aceia care și-au dedicat energia lor pentru a înțelege, cu mai multă răbdare și profunzime, o bucată din ceea ce ne înconjoară și ne interesează.

Ca miez, cam despre asta este vorba în proiectul online, inițiat de Revista Atelierul, Creative Night Talks. Conferințele pe care aceștia le organizează, cu regularitate, fixează un subiect bine definit, și anume: industria creativă din România. Printre altele, de-a lungul celor 16 apariții, au povestit despre provocările lui 2020 și despre soluțiile găsite de arhitecți, designeri de obiect, ilustratori, reprezentanți ai târgurilor de profil și ai studiourilor de creație.

Pe 21 ianuarie are loc următoarea ediție, care reunește sub umbrela sa o temă tare frumoasă: cultura românească. Se vor putea vedea două paneluri cu opt speakeri care vor discuta interpretarea și reinterpretarea tradițiilor și surselor de inspirație și despre aplicațiile lor în arta și arhitectura contemporană, dar și în industriile creative.

Drept pentru care, speakerii aliniați în fața acestei teme, vor povesti despre aplicații ale surselor de inspirație tradiționale românești în arta și arhitectura contemporană, dar și despre exemple de bune practici din industriile creative. Prezenți vor fi Prof. univ. dr. Augustin Ioan, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, dr. Daniel Costache, manager al Muzeului Judeţean din Buzău, Sandra Ecobescu, membru fondator și preşedinte al Fundației Calea Victoriei, Daniel Loagăr și Andrei Cornea, fondatori ai Asociației Wood Be Nice și ai proiectului interdisciplinar NeoNlitic.

Acestora li se va alătura și trupa GRAIU pentru o mostră de muzică tradițională, în stil organic și electric, în graiuri din Bucovina, Maramureș, Bihor, Vlașca, Macedonia, Albania, Istria, Meglen, Pind, Tessalia, într-o fuziune conceptuală și sonoră cu muzica tradițională în graiul afro-american care îi stă la rădăcini blues-ului. Urmând ca programul să continue cu alți invitați din zona creativă, precum Dana Georgescu, co-fondatoare a Ansamblului Moara de hârtie – Satul Meșteșugurilor din Comana, Alina Zară Prunean, inițiatoarea proiectului Mândra Chic, dezvoltată în cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti din Mândra, Țara Făgărașului, David Sandu, fondatorul Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage și artista Mădălina Pavăl, inițiatoarea proiectului Oamenii se fac dor.

Mai mult detalii găsiți pe pagina de Facebook Revista Atelierul.

Să vă fie pentru inspirație și găsire de răspunsuri!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here