Timp de citire: 5 minute

„Unde fuge timpul când fuge?”

„Habar nu am când au trecut lunile astea.”

„Și ție ți se întâmplă să nu mai știi ce zi e azi?”

Timpul are texturi diferite pentru noi, în funcție de perioada din viață în care ne aflăm, de reperele pe care le avem, de copiii care cresc pe lângă noi, de tot ceea ce avem de făcut, de tot ce ne grăbește, ne bucură sau ne împlinește. 

Dar, parcă mai mult decât niciodată, mă întâlnesc cu oamenii din jurul meu în jurul întrebărilor de mai sus. Când și cum trece timpul și de ce pare că ne atinge atât de ușor? Și, mai ales, cum facem să conteze tot timpul ăsta care ni se scurge printre degete? 

Ceas bijuterie Désirée / Curea din piele de vițel albastră Hommage à Vincent van Gogh

Cele mai frumoase instrumente de măsură a timpului

„Viața nu este o chestiune de repere, ci de momente.” – Rose Kennedy

Îmi plac ceasurile. Mi-au plăcut dintotdeauna, am simțit că e o poezie dincolo de tehnicalitățile care măsoară secunde și ore. Am și acum ceasul bunicii mele, moștenit cu promisiuni și povești care nu se vor repeta. 

Mi-aduc aminte mândria mea de copil când putea citi ceasul analog, primul ceas primit în dar și primul ceas cumpărat (în Stockholm!). Ceasul a fost dintotdeauna mai mult decât un accesoriu, un obiect la granița dintre bijuterie și neliniște-la-purtător, un melange curios între declarație de stil și barometru al celei mai râvnite comori: timpul.

Citește și Povestea ceasului de mână, de la curțile regale la aviatori

Ceasurile-bijuterie: de la artă la exerciții de memorie

„Nu este vorba că avem puțin timp, ci mai degrabă că pierdem mult din el.” – Seneca

Măsurați și voi momentele intense din viața voastră? Faceți exerciții de memorie bazându-vă pe anumite ore dintr-o zi? Și dacă da, cu ce? Eu, recunosc, prefer un ceas frumos, la a cărui privire să primesc, pe lângă informații legate de oră, și un strop de frumusețe.

Este și cazul ceasurilor-bijuterie FREYWILLE, piese de înaltă calitate ce îmbină precizia elveţiană cu manufactura austriacă. 

ARTA MEȘTEȘUGULUI

Ceasurile-bijuterie FREYWILLE sunt opere de artă desăvârșite până în cel mai mic detaliu. Și poți să vezi asta în fiecare piesă pe care o porți la încheietură. Dincolo de frumusețea lor atemporală, fiecare ceas în parte are în inima sa un mecanism cuarț ETA Swiss Made, creat special pentru FREYWILLE. Aceasta caracteristică este menționată pe cadran. 

Geamul ceasului este realizat din cristal de safir – mai dur şi mai rezistent la zgârieturi decât geamul mineral. Toate ceasurile au o etanşeitate de 3 ATM şi sunt potrivite pentru a fi purtate zi de zi.

Păstrând tradiția prelucrării emailului dar dorindu-și mereu să își depășească propriile limite, FREYWILLE continuă să inoveze și să perfecționeze meșteșugul de a transpune culorile puternice în designul bijuteriilor. Fiind necesari până la 100 de pași pentru manufacturarea unei piese delicate și colorate din email, ceasul-bijuterie devine special prin elementul central al cadranului realizat de către artizanii FREYWILLE. Fiecare bijuterie spune o poveste despre meșteșugul emailului și dragostea nemuritoare pentru artă și frumusețe.

Citește și Mâinile noastre

Top 3 cele mai căutate modele de ceasuri FREYWILLE

DÉSIRÉE, o piesă de artă la încheietură

Unul dintre cele mai populare ceas-uri-bijuterie este DÉSIRÉE, realizat pentru a oferi o piesă de artă la purtător, potrivită pentru fiecare zi. Cea mai sofisticată și elegantă creație din cadrul familiei de ceasuri FREYWILLE, modelul DÉSIRÉE este îndrăzneț, feminin și cu iconicul cadran din email care păstrează designul unor colecții clasice Hommage. Nu-i de mirare că aceste modele au cucerit încă de la apariția lor.

Forma rotundă inspiră feminitate, iar culorile intense ale cadranului, aplicate manual strat cu strat și ulterior arse pentru a obține intensitate și strălucire atemporală, invită la priviri mai intense. 

Fiecare dintre aceste cadrane cu email sunt atent fixate în carcasa ceasului de către experții FREYWILLE, iar producătorii de ceasuri din Elveția, asigură cea mai mare calitate Swiss Made și un mecanism ETA. Toate acestea întruchipează elementele care definesc bijuteriile FREYWILLE: Unicitate, culori intense, artă și feminitate.

Curelele de ceas (albastră, neagră sau albă) provin de la o fermă de creștere a aligatorilor, asigurând tot ce este mai bun în materie de calitate și confort. Sunt realizate în Austria de către distinsul producător HIRSCH, cel care creează toate curelele din piele FREYWILLE.

Și pentru că detaliile sunt importante, FREYWILLE a ales să decoreze acest ceas cu un mic, dar fin diamant de formă rotundă, care strălucește permanent, omagiind astfel dragostea și respectul pentru artă.

Ceasul-bijuterie Place Vendôme

HELENA, frumusețe atemporalã

Un alt ceas-bijuterie iconic este HELENA, care cucerește prin spiritul ludic, culoare, farmecul feminin și flerul artistic pe care le emană.

HELENA este cea mai recentă creație FREYWILLE și are în centrul conceptului feminitatea tradusă de formă și culoare, prin măiestria artistică încapsulatã în decorul din email.

Cu un design inconfundabil al cadranului clasic, realizat din sidef natural, montat într-o carcasă elegantã din oțel placat cu aur de 24k, acest model subliniază silueta armonioasã inspirată de inflorescența delicată a florilor. Ca un tribut adus uneia dintre cele mai frumoase femei din mitologia greacă, numele HELENA a fost ales datorită simbolisticii sale, exprimând totodată grația, intensitatea, puterea feminină și frumusețea atemporală. 

Ce face ca ceasul-bijuterie HELENA să fie atât de apreciat la puțin timp după lansarea sa este aspectul delicat și inconfundabil feminin, inspirația oferită de inflorescența delicatã a florilor, cadranul cu sidef natural și bezeluldin email, disponibil în diferite colecții FREYWILLE.

Ceasul-bijuterie HELENA

PICCADILY CIRCUS, o capodoperă discretă

Cel mai clasic model de ceas-bijuterie, PICCADILLY CIRCUS este o versiune reinterpretată a micului ceas iubit în anii ’50, o piesă atemporală, dar și un accesoriu superb, perfect pentru a fi purtat zi de zi, la birou sau la ocazii speciale.

Spre deosebire de celelalte două modele în care culoarea îmbrățișa cadranul ceasului, de data aceasta, cadranul este unul simplu (în variante de argintiu sau auriu), păstrând inserția artistică doar pe brățara metalică

O capodoperă discretă, ceasul PICCADILLY CIRCUS nu poartă spectaculosul altor modele, dar păstrează o eleganță subtilă și bine definită a celei care îl alege. Un soi de poezie modernă, acest ceas-bijuterie este cu siguranță un motiv serios să poți reflecta mai mult asupra timpului și a motivelor de bucurie pe care le ai în jurul tău. 

Ceas-bijuterie Piccadilly Circus

Care e modelul tău preferat?

_________________________________

Acest material face parte din campania Inspirația FREYWILLE, pe care suntem onorați să o găzduim pe canvasul nostru digital. Parteneriatul dintre CoverStories și FREYWILLE poartă în ADN-ul său conexiunea dintre artă, inspirație și povești frumoase, dar și dintre bijuterie, emoție și feminitate. FREYWILLE este unul dintre brandurile care ne inspiră și care creează alchimie folosind arta, pulberea de aur și emailul pentru a sculpta eleganța atemporală a bijuteriilor sale.

1 COMMENT

  1. Am citit cu mare interes articolul despre ceasurile-bijuterie FREYWILLE si trebuie sa recunosc ca m-ai inspirat sa nu mai privesc ceasul doar ca un obiect util pentru a ma ghida in timp, ci si ca o bijuterie eleganta si cu poveste. Asa cum spuneati, nu este doar o chestiune de repere, ci si de momente deosebite care ne definesc viata. Si ce poate fi mai deosebit decat o piesa de inalta calitate, care imbina precizia elvetiana cu manufactura austriaca si frumusetea atemporala a emailului in culori vibrante?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × five =