Ce-ați putea face într-un city-break în Amsterdam?

1
325

Ah, AMSTERDAM, oraș al contrastelor! O destinație de vacanță excelentă, atât pentru un city break, cât și pentru un sejur, orașul se mândrește cu o viață culturală bogată și (foarte) diversă. Fiecare zonă din Amsterdam are propriul caracter și șarm, cu străduțe cochete unde întâlnești o mulțime de magazine, cafenele, muzee și atracții culturale.

Olanda se află în topul listei celor mai frumoase țări vizitate de mine, iar Amsterdam este de departe cel mai verde și primitor loc pe care l-am vizitat. Orașul ăsta se descoperă la pas sau pe bicicletă, admirând peisajul sau stând pur și simplu, pe o bancă în parc. Așadar, dacă îl aveți în plan pentru prima dată, iată ce puteți face în „orașul verde”.

Vizitați un muzeu 

„Museumplein” este casa muzeelor Van Gogh, Rijksmuseum și Stedelijk Museum, iar o plimbare prin celebrul cartier, îți poate schimba perspectiva. Noi am reușit să vedem doar Rijksmuseum, deoarece la Muzeul Van Gogh biletele se cumpără online cu mult timp înainte, așa că nu uitați să rezervați din timp. Alocați o zi pentru a vizita muzeele, este o experiență unică să fii în fața unor opere ale celebrului Rembandt sau ale lui Van Gogh. 

Tot în Amsterdam puteți vizita Muzeul Annei Frank, dar vă recomand să vă achiziționați bilete online pentru a sări peste coada de (aprope) 5 ore. Amsterdam se laudă cu o selecție inedită de muzee, de la Muzeul de Ceară, la Muzeul Pipelor și chiar Muzeul Genților și Poșetelor, așa că nu vă sfiiți să încercați ce vă pasionează.

Plimbați-vă prin parc

Parcurile fac parte din cultura olandeză, iar Amsterdam-ul se laudă că deține peste 30. Când am spus despre acest oraș că este verde, nu am glumit, chiar vezi numai verde peste tot în fața ochilor. Plimbarea prin cel mai mare parc din Amsterdam, Vondelpark, ne-a încărcat cu energie și liniște interioară. Sute de biblicliști străbat parcul în fiecare zi, zeci de oameni aleargă în voie pe pământul bătătorit ce stă drept trotuar, copii se joacă nestingheriți prin iarbă, păsărelele cântă în voie. Ce îți mai poți dori?  

Delectați-vă cu fructe locale

Cele mai bune căpșuni și cireșe pe care le-am mâncat în viața mea, au fost cele cumpărate de la un aprozar din Hoofddorppleinbuurt. Olanda stă foarte bine la capitolul fructe și legume, așa că, în drumul vostru spre parc, nu uitați să vă luați doza de vitamine.

Mergeți cu bicicleta

În Amsterdam sunt peste 800.000 de biciclete. Adică mai multe biciclete decât oameni. Ciclismul este o formă de viață a locuitorilor, fiind în topul orașelor cycle-friendly. Olandezii au înțeles de foarte mult timp că bicicleta este un prieten bun atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea lor, iar dacă vreți să simțiți viața unui localnic, închiriați o bicicletă și bucurați-vă în voie de tot ce vă oferă orașul.

Nu ratați felurile tradiționale

Noi ne-am început ziua cu minunatele brânzeturi olandeze, gustarea a constat într-un sandwish cu „raw herring”, la prânz am mâncat mâncăm celebrii cartofi olandezi (cu foarte multe sosuri), iar la desert am încercat minunatele poffertjes. Da, a fost o zi minunată, plină de savoare și gust. 

Cu barca pe canale

Istoria Amsterdamului este strâns legată de apă. Cele 165 de canale ale orașului au fost create pentru a stimula comerțul și transportul. Plimbarea cu barca este una dintre cele mai memorabile căi de a vedea orașul, prilej cu care veți descoperi inelul canalelor protejate UNESCO. 

Măcar o piață de flori

Cum să ajungi în Amsterdam și să nu ajungi cel puțin într-o piață de flori? Sunt o mulțime de locuri în care poți ajunge, dar eu recomand Bloemenmarkt, aflată pe Singel Canal și probabil cea mai celebră dintre piețele de flori.

Și Cartierul Roșu

Cunoscut ca Red Light District pentru vizitatori, cartierul Wallen, este de fapt cea mai veche parte a orașului Amsterdam. Un cartier viu, cu străzi pline de turiști, cu magazine care mai de care mai deșucheate, restaurante fantastice și tineri în căutare de distracție. Aici poți vizita piața vibrantă Nieuwmarkt, Gothic Oude Kerk sau poti face o plimbare de-a lungul centrului Chinatown-ului (și casa unui impresionant templu budist).

Un Amsterdam minunat să aveți!

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here