Bucharest International Dance Film Festival 2020: despre prezent și explorarea unui viitor posibil

0
24
Timp de citire: 2 minute

Cred că se face un an de când, cu emoții, am primit invitația de a mă așeza la masă alături de primul președinte al studiourilor de animație Disney și de a-i culege povestea. A fost una dintre acele întâlniri care nu te lasă să pleci la fel cum ai venit. De la el am aflat despre Principiul Corpurilor Calde. A fost un moment pus la cale de ediția 2019 a BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) – unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans.

Anul acesta, reluăm firul poveștii, devenim parteneri și pregătim încă un interviu, cel puțin la fel de frumos ca cel de anul trecut. Dar între timp, aruncăm un ochi peste tema ediției cu numărul 6 și agenda evenimentului, care va avea loc în perioada 3 – 6 septembrie, în București.

Tema ediției – utopie/ distopie invită la reflecție asupra prezentului și la explorarea unui viitor posibil, despre care, Andreea Novac – curatoare a festivalului povestește: „Cu accent în imaginație, în potențialul său inovator, critic sau transformator și folosind filmul de dans ca mediu de expresie, propunerile utopice/distopice, pe care selecția filmelor de dans din acest an le evidențiază, își au mizele în noi modalități de a privi, cunoaște și (re)prezenta prezentul și viitorul, pe alocuri cu încredere, uneori cu scepticism, în mod necesar cu umor și ironie.”

Proiecțiile BIDFF 2020 vor avea loc în aer liber la: Cinema Elvira Popesco și Muzeul Țăranului Român, iar evenimentele speciale, cu locuri limitate, la LINOTIP – Centru Independent Coregrafic și CNDB, Sala Stere Popescu.

De asemenea, în deschiderea festivalului va rula filmul EMA, în regia lui Pablo Larraín, pe 3 septembrie, de la ora 21:00, la Cinema Elvire Popesco.

EMA, regia lui Pablo Larraín

„Am ales să deschidem festivalul cu EMA, un film ce pune în lumină, cu onestitate, povestea unor oameni care ajung împreună din motivele greșite și eforturile unei tinere femei de a-și schimba viața, pentru felul inovator în care acesta explorează legătura dintre corp ca reflecție asupra societății contemporane și dans ca mod de viață. Regia lui Pablo Larraín te plimbă printr-un curcubeu al emoțiilor, iar pasiunea cu care dansează Mariane Di Girolamo este captivantă., spune Simona Deaconescu, directoarea artistică a festivalului.

Găsești mai multe multe detalii pe bidff.ro.

Ne vedem la festival!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here