Timp de citire: 5 minute

Când am descoperit cum vede Bianca (ABO) lumea, am călătorit în timp un pic. E ceva în felul în care unduiește pensula care mă duce cu gândul la „acasă”, pe vremea când mama spăla ștergare, iar bunica băga pâinea în cuptorul de lut. Era parcă un timp îmblânzit, în care inocența și joaca își dădeau întâlnire în fiecare zi.

Așa că am vrut s-o cunosc mai îndeaproape pe femeia care desenează cu vopsea aurie împărătese și personaje care vorbesc despre Soare, Dor, Apă, Muzica Cerului, Tandrețe, Speranță sau Iubire.

Am descoperit un om care iubește simplitatea, liniștea, frumosul, blândețea și călătoriile.

„Îmi place să am mereu în jurul meu muzică, în special muzică instrumentală, indiferent de activitatea pe care o fac: sunetele de setar, oud, kamancheh, vioară, pian. Mă relaxează și mă ajută în procesul creativ.

Indiferent de anotimp, un duș cald seara urmat de un ceai cald este atât de plăcut. De asemenea, îmi parfumez mereu spațiul unde lucrez, este important să îmi creez o atmosferă în care să mă simt bine.”

Bianca Olimpia Abăcioaei – ilustrator

Bianca într-o propoziție:

O persoană creativă, boemă, introvertită, calmă, visătoare, om care trăiește mai mult în imaginar, în lumea atemporală a personajelor din arta sa.

Azi ești recunoscătoare pentru că…

Azi sunt recunoscătoare familiei pentru educația, sprijinul și îndrumarea primite. Sunt recunoscătoare tuturor persoanelor de la care am învățat ceva și mie însămi pentru munca depusă care m-a ajutat să devin omul de astăzi. Sunt recunoscătoare Divinului care mi-a oferit darul de a crea spre ai bucura pe ceilalți.

Teama cea mai ascunsă:

Nu știu dacă aceasta este cea mai ascunsă teamă, dar am o oarecare teamă față de public, de a vorbi și de a fi judecată în vreun fel care m-ar afecta emoțional.

La ce sau la cine te gândești când nimic nu pare să meargă bine?

Atunci când ceva nu merge bine mă gândesc la mine, la ce am greșit și ce aș putea face mai bine.

Te simți cea mai frumoasă atunci când … :

Încă nu știu exact când mă simt cea mai frumoasă. Cum să definesc oare frumusețea? Îmi place ce spunea Lucian Blaga, că frumoasă e frumusețea ușor atinsă de nefrumusețe. Cred că simt frumusețe atunci când mă bucur de ceva, iar bucuria se vede pe chipul nostru și ea ne face să fim frumoși. Mă simt frumoasă și atunci când nu mă privește nimeni.

Accesoriul preferat pentru a împodobi mâinile este:

Momentan nu simt să adaug vreun accesoriu mâinilor mele, le las așa cum sunt ele, simple. Destul de rar le împodobesc cu un inel.

Obiceiul/rutina care te revigorează:

Îmi place să am mereu în jurul meu muzică, în special muzică instrumentală, indiferent de activitatea pe care o fac: sunetele de setar, oud, kamancheh, vioară, pian, etc. Mă relaxează și mă ajută în procesul creativ. Indiferent de anotimp, un duș cald seara urmat de un ceai cald este atât de plăcut. De asemenea, îmi parfumez mereu spațiul unde lucrez, este important să îmi creez o atmosferă în care să mă simt bine.

Întrebarea care te macină constant este:

În dialogul meu interior mă întreb adesea cum aș putea să fac mai bine ceea ce fac astfel încât să mă bucur mai mult de rezultat.

Talentul este…:

Talentul este un dar divin, care trebuie susținut prin dedicare, multă muncă și o continuă dorință de cunoaștere și învățare. Talentului trebuie să îi dedici timp, este un mod de a trăi și de a fi creativ în orice împrejurare. 

„Nu aș renunța niciodată la artă, să creez și să mă bucur de artă. Cred că viața este mai frumoasă și plină de speranță prin artă.”

N-ai putea renunța niciodată la:

Nu aș renunța niciodată la artă, să creez și să mă bucur de artă. Cred că viața este mai frumoasă și plină de speranță prin artă. Nu aș renunța la călătorii, îmi place mult să descopăr noi locuri și să mă îmbogățesc vizual și spiritual prin experiența călătorului. Și, de asemenea, nu aș putea renunța la a petrece timp cu mine însămi, în liniște și solitudine.

Ce te încurajează când ai îndoieli?

Atunci când am îndoieli ceea ce mă încurajează este dorința de cunoaștere. În unele decizii, mă încurajează și un gând cald din partea celor dragi.

Cea mai curajoasă decizie pe care ai luat-o:

În general, nu prea am suficient curaj să fac toate lucrurile la care mă gândesc și la care visez. Nu simt că aș  fi luat o decizie prea curajoasă până acum. Sunt foarte cumpătată și analizez mult când trebuie să iau o decizie, prea mult uneori. Sper să capăt mai mult curaj în timp.

Cel mai impresionant gest pe care l-a făcut cineva pentru tine?

Scotocesc prin amintiri, dar un gest impresionant nu-mi vine în minte, sună așa ca ceva măreț. Au fost gesturi de apreciat, făcute din iubire, mulțumire.

 Ți-ar fi plăcut să fii tu cea care a inventat:

Poate un obiect care să facă timpul să mai stea puțin în loc, să mă pot bucura mai mult de momentele frumoase care pare că trec atât de repede.

Top 3 cele mai frumoase locuri din lume pe care le-ai văzut:

Sunt atât de multe locuri frumoase pe care le-am văzut, fiecare cu specificul și farmecul său.

Unul dintre acestea este Iranul, unde m-aș întoarce cu drag oricând, visam demult să ajung în vechea Persie fascinantă prin poezie, muzică și bogăția decorativă din miniaturi și mozaicuri.

Îmi place să călătoresc în zonele deșertice, spații aproape goale, dar care parcă spun atât de multe. Aș trece în listă Marocul și Tunisia cu deșertul Sahara sau orașul antic Petra, din Iordania.

Mi-e greu să mă opresc doar la 3 locuri, așadar aș mai trece în listă Veneția și Cinque Terre în Italia, deși Italia respiră artă aproape oriunde și Parisul, de asemenea.

Și unul dintre cele mai frumoase locuri va rămâne mereu și acasă, în nordul țării printre colinele verzi ale copilăriei.

Ce poveste spun mâinile tale despre tine?

Cred că cea mai frumoasă poveste pe care o spun mâinile mele despre mine stă în ceea ce reușesc să creez cu ajutorul acestor instrumente prețioase.

Îmi place să privesc adesea mâinile celorlalți, cred că spun multe despre purtătorul lor, la fel de multe precum chipul.

Bianca, sănătate mâinilor tale!

***

Mâinile noastre au gesturi infinite, iar acest micro proiect îndrăznește să le înregistreze – atât cât poate, atât cât încape, fără promisiuni sau alergături – doar o hartă fără granițe ale mâinilor noastre și ale femeilor care creează prețiozități cu ajutorul lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × one =