Atlas Fever: toamna purtată pe piele

0
135

Îmi plac multe lucruri și prind drag de multe, relativ repede. Dar obsesii am puține. Indiferent că-i vorba de-un sortiment de cafea sau de-o carte bună, de o melodie sau de-un parfum.

Cea mai recentă dintre ele își are rădăcinile în aromele de lemn și rășini arse, în modul cum miros serile reci de toamnă, în parfumul acela specific al plimbărilor prin pădure (frunze uscate, pământ ud, ciuperci și conifere).

Toamna e un anotimp foarte special din punct de vedere olfactiv. A scris și Ana aici, în Bine ai venit Toamnă… acoperă-mă cu aroma ta. Personal, trec din registrul aromelor proaspete într-unul ceva mai cald, cu ceva mai mult corp și eleganță. Iar în ultimii doi-trei ani am descoperit aromele cald-condimentate, balsamice, care poartă cu ele fum, mister, cu siaj delicat și note de tămâie (cum e și parfumul cu care am o relație specială: Così Blu de la Pantheon Roma).

Închide ochii (după ce citești) și închipuie-ți că ești undeva la munte, într-un sfârșit de toamnă sălbatică, iar de jur împrejur nu-i decât pădure, zgomote de animale și frunzăriș de copaci. E aproape de apus, deci încă nu-i întuneric deplin. În șemineul cabanei arde un foc de lemne de brad, iar ritmurile de rock alternativ te fac să dai din picioare. Afară începe să burnițeze. Înăuntru e cald, miroase a ciocolată caldă cu piper și parcă simți nevoia să te întinzi pe o canapea și să lenevești. Exact asta-i starea pe care o port pe piele de câteva zile. Adică Atlas Fever.

SHYAMALA MAISONDIEU, parfumierul care a creat această călătorie olfactivă pentru casa de parfumuri EX NIHILO, s-a inspirat din călătoriile inițiatice ale marilor muzicieni în deșertul Atlas, adică în toată zona orientală a Marocului, cu toată efervescența Marrakech-ului. 

Atlas Fever întruchipează fuziunea ancestrală a cunoștințelor despre parfumerie cu atitudinea rebelă a muzicii Rock&Roll. Esențele de lemn de cedru alături de fructele de pădure amintesc de parfumul dintr-un magazin de chitare vintage, în timp ce notele dulci de tonka și vanilie vin să contrasteze acordurile stejarului și lemnului de guaiac.

O celebrare a creativității, o îmbrățișare și un manifest pe care Shyamala Maisondieu a reușit să le echilibreze minunat. Așa devine Atlas Fever, fără nici un efort, un parfum-călăuză pentru o dimineață de toamnă pe care nu știi de unde să o apuci, o invitație la tărâmuri orientale, o aventură pe care să o porți pe piele. Îmi place să cred că Atlas Fever e un parfum purtat de cei care se identifică cu „etichete” de free thinkers, game-changers sau flâneuri moderni.

Compoziția parfumului nu adună ingrediente extravagante, dar combinația lor e una cu o personalitate atipică.

Note de vârf: piper roz, tămâie

Note de mijloc: floare de narcisă

Note de bază: lemn de cedru, lemn de santal, boabe de tonka, vanilie, acorduri lenoase de stejar și guaiac.

Așadar, Atlas Fever tocmai a devenit obsesia mea de toamnă, care miroase câteodată a pădure în octombrie, câteodată a bibliotecă veche, câteodată a cerneală, câteodată a moment de rugăciune.

Voi aveți „obsesii de toamnă”?

P.S.: Atlas Fever poate fi găsit la Madison, în varianta de 50 sau 100 ml.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here