Timp de citire: 4 minute

Portretul de astăzi, schițat în 16 întrebări, vorbește despre un om care creează povești vizuale în care ai vrea să te muți. Andreea Mitran fotografiază bunătatea, candoarea, binele și armonia. I-ar fi plăcut să fi inventat bujorii, să mai simtă încă o dată îmbrățișarea bunicii, iar atunci când zilele se încâlcesc în frământări, își spune că toate au un rol și un sens.

La ce sau la cine se gândește Andreea când viața e șovăielnică? Cum arată pentru ea teama cea mai ascunsă? Citești în continuare într-un interviu parte din seria #MâinileNoastre.

„O carte, un braț de flori proaspete, o lumânare de ceară naturală aprinsă, o cafea fierbinte într-o ceașcă vintage de porțelan și o pisică lângă. Asta e rutina mea din fiecare weekend, și nu îmi văd diminețile altfel.”

Andreea Mitran, fotograf

Andreea într-o propoziție:

“I am going to make everything around me beautiful. That will be my life.” – o să las acest citat din Elsie De Wolf să vorbească despre mine, iar fotografiile mele să o facă pentru mine.

La ce sau la cine te gândești când nimic nu pare să meargă bine?

Îmi închid ochii și îmi imaginez că sunt în fața unui mări albastre sau într-o livadă de măslini și lămâi din Italia. Din când în când visez că locuiesc acolo, unde il dolce far niente e la el acasă. 🖤

Forma preferată de răsfăț:

O baie în cadă, cu lumânări aprinse, un pahar de vin, și o carte bună.

Teama cea mai ascunsă:

Să pierd pe cineva drag.

O îmbrățișare pe care nu o poți uita:

A bunicii mele. Aș vrea doar să o mai simt încă o dată.

Accesoriul preferat pentru a împodobi mâinile este:

Un inel drag, care să te reprezinte și care îți spună povestea.

Obiceiul/rutina care îți face cel mai bine:

O carte, un braț de flori proaspete, o lumânare de ceară naturală aprinsă, o cafea fierbinte într-o ceașcă vintage de porțelan și o pisică lângă. Asta e rutina mea din fiecare weekend, și nu îmi văd diminețile altfel.

Ce te încurajează când ai îndoieli?

Că totul trece și nimic nu e permanent. Că toate au un sens și un rol. Că tot ce pui în Univers ți se întoarce într-o formă sau alta, mai ales blândețea și bunătatea, pe care ar trebui să le exersăm neîncetat.

Întrebarea care te macină constant este:

„Noi ce mâncăm azi?” :))))

Cel mai recent lucru pe care l-ai învățat despre tine este:

Că mai am încă foarte multe de învățat despre mine. Și e minunat sentimentul!

N-ai putea renunța niciodată la:

Fotografie. Tot ce e mai frumos în viața mea a venit datorită ei, iar să renunț la fotografie ar însemna să renunț la tot frumosul cu care m-am înconjurat până acum.

Cel mai îndrăzneț lucru pe care l-ai făcut:

Am furat lalele din curtea unei vecine – avea cele mai frumoase flori de pe stradă și trebuiau să fie ale mele. Aveam 10 ani și de atunci nu știu să mai fi făcut ceva îndrăzneț neapărat, iar asta mă pune un pic pe gânduri (haha).

Cel mai frumos lucru pe care l-ai creat:

Sper că următoarea fotografie pe care o voi face.

Ți-ar fi plăcut să fii tu cea care a inventat:

Bujorii.

Cel mai frumos sunet din lume este:

Mi-e greu să mă decid între sunetul unei păsări dimineața, al picăturilor de ploaie pe acoperiș sau al oceanului. Le-aș alege pe toate.

Ce poveste spun mâinile tale despre tine?

O poveste despre blândețe, optimism, căldură și seninătate pe care apoi le transmit în aparatul meu foto de oricâte ori îl iau în mâini.

Andreea, sănătate mâinilor tale!

***

Mâinile noastre au gesturi infinite, iar acest micro proiect îndrăznește să le înregistreze – atât cât poate, atât cât încape, fără promisiuni sau alergături – doar o hartă fără granițe ale mâinilor noastre și ale femeilor care creează prețiozități cu ajutorul lor.

CITEȘTE ȘI:

Ana Popovici: „Mâinile mele sunt delicate, feminine, dar sunt și mâini zdravene, care nu se dau înapoi de la muncă.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + 13 =