Acasă este unul dintre cuvintele mele preferate. Și acum, mai mult ca oricând, l-am citit peste tot. Le mulțumesc oamenilor care #stauacasă și se bucură nu doar de cuvântul în sine ci și de starea frumoasă și liniștită pe care acasă al fiecăruia dintre noi ne-o poate transmite.
Acasă mă simt mereu bine. Acasă fac tot felul de activități care mă umplu de energie pozitivă. Până acum, lucratul de acasă nu era una dintre ele. Așa că, weekendul acesta a fost despre a amenaja o cameră (care până ieri era plină ochi de cutii nedespachetate, mobilă dezasamblată și plante pentru shop) pe post de birou.
Nu este musai să ai o cameră specială pentru a putea lucra de acasă. Poți oricând improviza un spațiu în bucătărie sau sufragerie. Poate fi distractiv și de ajutor pe o durată scurtă sau medie. Îți recomand însă, să nu uiți de plante în schițarea spațiului tău de lucru. Un studiu realizat de Dr. Chris Knight de la Exeter University a demonstrat că plantele pot crește productivitatea cu 15%. Să vă mai spun despre starea de bine și de frumos?!
Ce e drept, amenajarea apartamentului nostru este în plan de la mijlocul lunii ianuarie. Cum timpul de acasă parcă zboară, nu am reușit să facem tot ce ne-am propus. Dar acum, după o zi de mutat, asamblat, despachetat, îmi dau seama că noi avem timp pentru toate doar că toate trebuiesc făcute la timpul lor. Am reușit să combinăm în aceeași cameră, ideea de birou pentru lucratul de acasă și de depozit pentru plantele din shop-ul nostru. Și așteptăm entuziaști ziua de luni. Să ne trezim, să ne luăm micul dejun, să ne facem cafeaua și să fugim cu ea la birou.
Am observat două lucruri în activitatea noastră de amenajare a spațiului de lucru și le împărtășim cu voi, în caz că vă puneți în plan să vă aranjați și voi un astfel de spațiu sau să îl regândiți pe cel actual.
1. Spațiu pentru plante
Spațiul de care dispunem este de cele mai multe ori limitat. Ca o soluție la acest aspect, vă recomand să vă gândiți la design-ul spațiului vostru pe vertical. În acest caz, cele mai bune opțiuni sunt rafturile/etajerele sau agățătoarele pentru plante. Noi am folosit două etajere mici și albe, de la Ikea, pe care le-am plasat una sub alta.
2. Personalizare
Oricând, spune o poveste despre tine! Poți mixa plantele cu lucrurile personale pentru un boost de plăcere vizuală și creativitate. Nu îți ascunde lucrurile personale pentru a avea mai mult loc pentru plante. Mai mult, completeză-le cu puțin verde! Noi am ales să le umplem cu plante și cărți (tot despre plante). Destul de personal, aș zice, luând în calcul că biroul este împărțit cu depozitul Botanical pick-me-up.
Timp bun să avem!