5 preparate culinare pe care trebuie să le încerci în Amsterdam

1
152
Timp de citire: 2 minute

După ce v-am mai povestit despre ce puteți face în Amsterdam, acum vă mărturisesc: orașul ăsta e un paradis al mâncărurilor de tip street food, iar pentru a te bucura de experiența orașului, e necesar să „îmbrățișezi” preparatele culinare specifice.

Așadar, ce descoperiri populare am gustat în timpul călătoriei în Amsterdam:

Cartofi prăjiți olandezi

Cartofii prăjiți olandezi, nu sunt orice fel de cartofi prăjiți, ci sunt  crocanți și serviți în conuri de hârtie, la care adaugi diferite topping-uri. Încearcă “patatje oorlog”, pentru un amestec de arahide, maioneză și ceapă, sau  ‘patat speciaal’, cartofi serviți cu mix de curry, ketchup, maioneză și ceapă.  

Raw herring

„Raw herring” este o altă specialitate olandeză, iar sandwish-urile servite cu ceapă și castraveți murați sunt la mare căutare în Amsterdam. Se spune că cele mai bune luni în care să mănânci herring sunt lunile mai și iunie, deoarece peștele este mai dulce.

Poffertjes

Repetă după mine, ‘po-fer-jus’. Aceste minunații de dimensiunea unor monede și gustoase de nu le poți lăsa până nu le termini, sunt clătitele olandeze. Sunt servite atât în restaurantele cu specific cât și în piețele cu street food. Se servesc doar cu zahăr pudră sau în combinație cu fructe, înghețată și nutella. 

Stroopwafel

Cine este geniul cofetar care a inventat aceste delicii? Între două vafe subțiri, se întinde mierea cu scorțisoară, siropul de caramel sau chiar ciocolata, iar rezultatul este un minunat stroopwafel pe care îl poți servi la o ceașcă de ceai sau cafea. Sunt cele mai bune suveniruri, au avut un succes enorm printre prietenii și familia mea.

Brânzeturi

Brânzeturile sunt o parte importantă din industria Olandei, așa că nu ezita să deguști numeroasele feluri de brânzeturi, de la Gouda, Geitenkaas la Maasdammer. Nu ezita să intri în magazinele speciale sau în market-uri, la raionele dedicate, pentru a te bucura de gusturile interesante și inedite ale brânzeturilor. Preferatele mele sunt Geitenkaas Jong, o branza din lapte de capra și Gouda cu fistic, niște delicatese pe care le-am luat și în bagaj. 

Pofte bune și călătorii îndestulate!

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here