30 de locuri unde poți bea o cafea bună în București

4
1302
Timp de citire: 3 minute

Îmi place cafeaua.  Cafeaua e parte din viața mea. Cafeaua face parte din mine. 

Iubesc cafeaua cu toate elementele ei: parfum, textură, gust, corp, aburi, note, profiluri aromatice. Îmi place să explorez cafenele vechi cu istorii fantastice, dar și boutiquri posh cu design nordic. Am băut cafea în Kavárna Slavia – cafeneaua preferată a lui Rainer Maria Rilke și Franz Kafka, în Gran Café de Gijón din Madrid unde veneau să bea cafea Ava Gardner, George Sanders și Truman Capote sau în Budapesta la New York Café (considerată una dintre cele mai frumoase cafenele din lume), unde venea deseori poetul Endre Ady.

București e o colecție frumoasă de cafenele sau locuri în care poți bea o cafea bună, fie că îți plac spațiile mai intime, fie că preferi un loc unde să poți lucra în voie. Unde mai adaug și faptul că e august și ne mai vine să tragem un pic de vară, la o cafea?

Pe 30 dintre locurile mele preferate le-am trecut aici, într-o listă subiectivo-obiectivă, cu locuri libere dacă vreți să mă trageți de mânecă și să-mi arătați un loc nou, viu și cu cafea extraordinară. Mai ales acum, unde o cafea bună e necesară pentru orice întâlnire, chit c-o iei cu tine în parc.

Cafea de specialitate și-un moment al tău

La Origo am băut prima cafea de specialitate din București, acum câțiva ani. Nu m-a dezamăgit niciodată. La M60 am avut câteva întâlniri frumoase, în timp ce la Beans & Dots, Steam și Two Minutes comand mereu un flat white impecabil. Fiecare dintre cele 10 locuri de mai jos au amprentă, fler și anotimpuri diferite, dar sunt locuri în care îți tot vine să revii.

 1. Origo
 2. Beans & Dots
 3. Steam
 4. Two Minutes
 5. M60
 6. Orygyns
 7. Madison Coffee
 8. BOB Coffee Lab
 9. Saint Roastery
 10. Zissou Coffee Shop

Cafea & gustare

Ei bine, la cafea, uneori, merge și o gustare. Sau un mic dejun (n-aș refuza niciodată unul la Trofic). A, ați încercat și torturile de la FROG? Sau pâinea (de orice fel) de la GrainTrip?

 1. Frudisiac
 2. Vanfruct
 3. Trofic
 4. Pergola Coffee Shop
 5. FROG
 6. Grain Trip
 7. Coftale
 8. Arome
 9. Bread and Butter
 10. Artichoke Social House

Cafea de vorbit

Cafeaua „de vorbit” e atunci când îți stabilești o întâlnire, două, trei. Când vrei să strecori un prânz sau ai nevoie de un loc în care să te desfășori în voie. Când ai nevoie de spațiu și în același timp de intimitate. Când vrei să împarți o cafea bună cu o atmosferă pe măsură. Ori de luat la pachet și de mers în parc.

 1. Fellow One
 2. 5ensi
 3. Cafeneaua Papu
 4. Dose Cafe
 5. French Revolution
 6. Utopia Coffee Bar
 7. Miss Alé – Espresso Bar / Cultural Center
 8. DRIP Coffee Shop
 9. Plantini One
 10. T-Zero Coffee Shop

Cafele bune și cu rost să avem!

P.S.: dacă mai aveți și alte sugestii, scrieți mai jos să aflăm de ele.

Surse foto: paginile Facebook ale cafenelelor despre care am scris mai sus

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here