Ne facem bine împreună: cu un sfat bun, o glumă inocentă, o atitudine senină, cu responsabilitate, cugetare și solidaritate. Zilele acestea sunt împânzite cu bucăți constante de informație, cu tensiune și cu grijă. Fiecare își creează propriile mecanisme de a face față și de a găsi cele mai potrivite soluții. E o perioadă în care fiindcă stăm mai mult acasă suntem forțați să stăm mai mult și cu noi – dar asta, privit dintr-un alt unghi, nu e atât de rău.
Și tocmai deoarece îmi place mult să cred că ne facem bine împreună, am pus pe listă câteva surse de materiale care pot destinde frunțile: mai întâi m-am uitat în „casa” noastră editorială și am cules cărțile, filmele, documentarele sau experiențele care ne-au inspirat și ne-au hrănit. Iar apoi, m-am uitat și în „casa” altor prieteni ai redacției, a căror activitate contribuie și inspiră mult (și) în această perioadă.
Și nu uitați: nouă, oamenilor, ne plac mult poveștile!
Filme, cărți, documentare, yoga sau pilates? #coverstories
„Voiam să-mi stric pofta de mâncare. Mă săturasem să tot aud: O să-ți strici pofta de mâncare! Ca adulți înțelegem că dacă strici o poftă de mâncare, o altă poftă o să îi ia locul! Nu suntem în pericol să rămânem fără pofte. Aș putea să-mi stric o sută, tot aș mai avea o mie.”
2. 7 Documentare despre frumusețea designului interior
„Subiectul acestui articol îl face dorința mea de a vă propune o alternativă la serialele de acțiune sau comedie sau cine-mai-știe-ce-sitcom-uri. Documentarele despre interioare. De ce? Am câteva argumente solide: schimbați perspectiva, vă inspirați, extrageți idei pe care le puteți pune în propriile proiecte de design, vă clătiți ochii cu câteva lucruri sau spații foarte, foarte, foarte frumoase (…).”
3. 40 de cărți frumoase transformate în filme bune
„Ei bine, am adunat mai jos văzute de mine, dar și culese de la voi, câteva cărți și filme gemene care merită atenția noastră, pentru atunci când ni se face dor de „ceva bun”. Încep cu Sticletele (The Goldfinch – Donna Tartt), ecranizat anul trecut. Nu-l pun pe nici o listă, vă invit doar să citiți cartea și să vedeți filmul. Altfel, urmează 4 liste a câte 10 perechi film-carte, împărțite după atribute subiective.”
„Ce cărți mai citiți voi? Că eu m-am apucat de căutat în listele vechi și de găsit cărți pe care, dintr-un motiv sau altul, n-au reușit să ajungă la mine. Sau cărți pe care le-aș reciti oricând cum e În căutarea sensului vieții sau Dincolo de frumusețea perenă. Și aș relua orice titlu din lista cu Cele mai bune 20 cărți de memorii pe care le-am citit.”
5. Un nou început. Sau cum singurătatea îți poate arăta cine ești
„Cheia în care am ales să citesc Un nou început este aceea a iubirii. Pentru alți cititori, aceasta poate fi cel mult o discuție subsidiară, în bătaia reflectorului lor situându-se poate violența. Oricum ar fi, iubirea e panaceul.”
6. 13 Cărți care explorează relația mamă-fiică
„Probabil așa au început să vină către mine cărți în care am găsit tot felul de explorări ale relațiilor dintre mame și fiicele lor. Aglaja Veteranyi în „De ce fierbe copilul în mămăligă” desface destul de mult relația personală cu mama ei, printr-o căutare continuă a unui motiv. Orice fel de motiv.”
7. Cele mai bune 20 cărți de memorii pe care le-am citit
„Impulsul, combinat cu pasiunea mea pentru biografii, memorii și jurnale, m-a condus către întrebarea: „Care au fost cele mai frumoase cărți de memorii pe care le-am citit?”. Sinteza, o încerc public aici, cu mențiunea că este o listă în continuă schimbare.”
8. 20 de scriitoare contemporane de pus pe lista lecturilor de anul acesta
„P.S.: lista e aleatorie, nu ține cont de proveniența sau vârsta autoarei, genul scriiturii sau alte coordonate și se bazează doar pe autoarele citite de mine până în prezent.”
„Dacă ar fi să am o super-putere, mi-aș dori să aduc fericirea mai aproape de fiecare dintre noi. Adică exact ceea ce reușește să facă Meik Wiking de câțiva ani încoace.”
10. Odă ceaiului de pretutindeni
„Se spune că ceaiul a fost descoperit întâmplător, prin 2700 î. Hr., atunci când în apa fierbinte pregătită pentru împăratul chinez Shennong au căzut câteva frunze uscate de ceai. După ce a băut licoarea, împăratul ar fi exclamat că mai dorește pentru că lichidul acela gălbui și fierbinte ar fi „dat bucurie trupului și ochiului vivacitate”.

11. Ce m-a învățat pilates în 6 luni de practică
„Am auzit prima dată de pilates acum 5 ani când am scris pentru prima oară despre această formă de mișcare, în Forbes Life. Atunci am cunoscut-o pe Luminița și tot atunci am înțeles că pilates nu-i un moft.”
12. Jurnal de yoga – sau cum să fii mai mult tu însuți
„Se spune că repeți aceleași greșeli până când înveți ceva din ele. Mi se aplică regula, dar puțin adaptată. Tot repet încercările de a mă dedica unui program care să includă și yoga în viața mea, îndeajuns de mult încât fie să-mi iasă, fie să spun că am învățat ceva din asta.”
13. Cum să-ți petreci mai bine timpul? Încearcă Slow Living
„Să fii bolnav de timp – iată o expresie pe care nu pot să o uit. Să fii bolnav de timp înseamnă să ai convingerea că nu există timp pentru nimic și că pentru asta trebuie să forțezi nota, să te grăbești, să te repezi înspre și pentru orice pentru a ține pasul.”
Rețete, filme, reviste online, câteva autobiografii feminine sau… meditație? #friends
1. Rețete pentru o carantină suportabilă by Adi Hădean
2. Povești reale (autobiografii) by Bulevard
3. Meditație pentru gânduri controlate by Simona Chesaraicu
4. Cool hunting cultural by CoolHunting
5. Descoperă peste 6000 de publicații online by Zinio
#nefacembineÎmpreună