155 de branduri românești pe care merită să le cunoști

89
112393
Timp de citire: 7 minute

#romanianvalues

Suntem răsfățați. Numai că, de pe la începutul anului, când COVID-19 și-a făcut apariția în universul nostru, prioritățile noastre au început să se reconfigureze. Deodată, am învățat să facem cumpărături săptămânale, noi, cei care coboram până la Mega doar pentru un iaurt. Tot noi, cei prea fuduli pentru stat în bucătărie am devenit experți în coacerea pâinii cu maia și a banana bread.

Ne-am reconfigurat obiceiurile, am început să (ne) simțim altfel, ne-am redefinit libertățile. (Sau, cel puțin, așa sper). Solitudinea a venit la unii cu angoasă, la alții cu căpătarea unor hobby-uri noi; unii dintre noi au început să ia în greutate, alții au slăbit. Ideea e că, după 15 mai, când vom putea ieși fără aceleași restricții din case, mi-ar plăcea să fim un pic mai conștienți de ceea ce înseamnă binele pentru noi. Că nu avem nevoie de mai mult ca să ne fie mai bine. Avem nevoie de puțin și bun. Avem nevoie de cumpătare, de echilibru, de răbdare. Cu noi înșine și cu ceilalți.

Acum, păstrând registrul, dar schimbând un pic subiectul, cred cu adevărat, că, la nivel individual, putem schimba multe lucruri. Și, mai mult, putem lua decizii care să fie în beneficiul nostru, al economiei locale, al modului de viață al comunității, al universului ăsta complex numit viață.

De când mă plimb prin lume, mi-am dat seama că suntem, poate, cea mai inconștientă nație din punct de vedere comportament de consumator. Cu coșuri mult peste media noastră de putere de cumpărare, cu credite de nevoie personale, cu împrumuturi nejustificate, cu magazine deschise aproape-tot-timpul, inclusiv în week-end-uri și de sărbători. Da, nici cei peste 40 de ani de comunism n-au ajutat prea mult. Dar, cu toate astea, cred că putem învăța să consumăm responsabil, sustenabil, cu respect, cu grijă.

„Keep your money where your heart is” e un slogan pe care l-am văzut acum câțiva ani într-o capitală europeană, la intrarea într-un butic cu produse locale. Mi-a rămas în minte de atunci. Câțiva ani mai târziu, în magazinele din Copenhaga descopeream că nu există brandurile sonore de ciocolată sau cașcaval de la noi din supermarketuri. Nu tu Milka, nu tu Danone. Dar am plecat din magazin cu o serie de bunătăți făcute în Copenhaga sau în orașele de lângă și am aflat astfel că ei consumă – evident, cu excepții – doar produse locale, de la comunitățile din apropierea capitalei. 

***

Sustenabilitate. E un cuvânt care prinde tot mai multă popularitate și care, pe măsură ce devine vedetă, pare să-și golească conținutul. Studiile arată că atunci când cumpărăm de la o firmă independentă, deținută local, mai degrabă decât de la o afacere deținută la nivel național sau internațional, o parte semnificativ mai mare din banii noștri este apoi utilizată pentru a face achiziții de la alte afaceri locale, furnizori de servicii, ferme, micro-fabrici, ș.a.m.d. – consolidând baza economică a întregii noastre comunități. Un soi de „circuitul banilor în natură”, varianta sănătoasă.

Evident, există o serie de lucruri pe care globalizarea le-a adus mai aproape de noi. Și bine a făcut. Așa că da, cafeaua cel mai probabil o voi cumpăra – tot responsabil – de la Nespresso, bananele și ananasul din țările lor de origine (încă n-am aflat de plantații exotice pe meleagurile noastre) și poate, cu puține excepții, câte un produs cosmetic sau câte un gadget nou. (Vă povestesc în alt material despre noua mea obsesie cu produsele de îngrijire coreene.)

Photo by Hillary Ungson on Unsplash

 6 motive pentru care e bine să cumperi local

Mai jos, încerc să articulez câteva dintre motivele pentru care eu cred că e sănătos să cumpărăm de la producători locali. Poate unele argumente vi se vor părea naive, poate altele se solidifică și la voi, dar mi le asum – cu subiectivitatea de rigoare, pe toate.

1. Încurajezi prosperitatea locală 

Cel mai probabil antreprenorii și producătorii locali, micile ateliere sau fabrici vor reinvesti banii în promovarea businessului lor unic, ceea ce se traduce într-o utilizare mai bună a spațiului comunității. 

2. Susții servicii publice mai bune

Da, da, asta e din categoria argumentelor naive, dar chiar și așa, îndurați-mă cu acest exercițiu de imaginație: business-uri locale înseamnă taxe plătite la stat, care înseamnă mai multe fonduri alocate serviciilor publice. Iar pentru transport public și străzi mai bune, eu cred că merită să visez cu ochii deschiși.

3. Investești în comunitatea ta

Gândește-te la cafeneaua ta preferată și la oamenii care lucrează acolo. Sau la atelierele producătoare de orice îți place ție. Sau la editurile care traversează în spațiul românesc o perioadă de mare deznădejde.

4. Reduci impactul asupra mediului

Aici e simplu: cu cât mai aproape de casă, cu atât mai simplu e procesul de transport și ambalare, deci cu atât mai mult minimizezi efectele asupra mediului încojurător.

5. Păstrezi unicitatea comunității tale

Nu ți-ar plăcea să porți ceva unic? Sau să folosești un stilou care-i făcut în serie mică? Sau să te bucuri de un accesoriu care pare să fie făcut numai și numai pentru tine, în acord cu personalitatea ta? Ei bine, dând la o parte toate celelalte motive, felia de unicitate care vine la pachet cu fiecare element produs local are rostul ei: ea vorbește despre cine ești, despre rădăcini, despre ce îți place și ce nu. E perfect valabilă parafrazarea „spune-mi ce consumi ca să-ți spun cine ești”.

6. Împarți bucurie

A cumpăra local creează încredere și pozitivitate, deschide minți și inimi și ne face mai independenți ca țară și comunitate. Iar o comunitate mai conectată la ea însăși și la rădăcinile ei este mai sigură, mai frumoasă și mai rezistentă în momentele de incertitudine.

***

155 de branduri românești dintr-o listă mult mai mare

Pe lângă cele 6 motive se mai pot adăuga multe altele: crearea unor joburi stabile, selecții mai bune de produse, încurajarea micro-economiei locale, produse mai bune pentru tine și ai tăi (gândește doar la selecția produselor native din piețele locale față de produsele pe care le găsești ambalate în supermarketuri).

Câștigătorii „noii” economii nu vor fi (numai) metropolele cu cele mai mari magazine de lux, ci și micile orășele cu infrastructuri economice locale care au șansa să înflorească frumos. Eu vă încurajez să vă gândiți bine înainte de a face o alegere în ceea ce privește cumpărarea unui articol nou de îmbrăcăminte sau a unei decorațiuni pentru casă. Iar ca să vă vin în ajutor, am creat (cu ajutorul echipei CoverStories) o listă cu 155 de branduri românești împărțite în 12 categorii, pe care vă invit să le cunoașteți, dar și de la care vă încurajez să cumpărați. 

Evident, lista poate fi mult mai lungă, ba chiar fiecare regiune sau oraș în parte poate avea propriile lui liste. Dacă știți de astfel de inițiative locale, pornite de oameni buni cu povești frumoase, cu multă muncă în spate și cu ADN sănătos, scrieți-ne și haideți să-i facem cunoscuți.

***Bine de știut: pentru lista de mai jos am ales branduri românești pe care le cunoaștem personal sau de la care am cumpărat produse sau servicii de-a lungul vremii, branduri în care avem încredere și pentru care am aplicat câteva principii de selecție, cum sunt:

> conceptul, producția sau procesul de creație se face în România;

> sunt sustenabile, responsabile și au grijă pentru mediu;

> au un concept deosebit;

> folosesc materie primă și materiale de calitate;

> au valori de brand puternice, care subscriu tuturor valorilor în care credem și noi.

Împărțite pe categorii, cele 155 de branduri sunt, după cum urmează:

Photo by Anthony Tran on Unsplash

Frumusețe – cosmetice, produse de îngrijire și igienă

1. Nera Plant

2. Oleya

3. Atinge Organic

4. Iehana

5. Techir

6. Trio Verde

7. NN Cosmetics

8. Sabio Cosmetics

9. Raftul cu miresme

10. Skin Novels

11. Fain Natural

12. Zahra

13. Nuca Organic

Photo by Logan Nolin on Unsplash

Home & Deco – Produse pentru casă și decorațiuni

 1. Kenosis – wood tables
 2. Dare to Rug
 3. I’m Cotton you
 4. Cotton Therapy
 5. DeFlorian
 6. Cup & Candle
 7. Glom
 8. DarShop
 9. BucinMob
 10. MIND THE GAP
 11. Made with love in Ro
 12. Lemnivor
 13. Askia Furniture (ex Ubikubi)
 14. Foldo
 15. Lightplay
 16. Folded & Co
 17. Urban Woods
 18. Radual Home
Photo by Jessica Ruscello on Unsplash

Ceramică

 1. POEMI
 2. Tactil Util
 3. MicaCera
 4. Sparrow Ceramic
 5. DeCeramica 
 6. Wagner Arte Frumoase și Povești
 7. Delicii
 8. Una ca Luna
 9. Mura
 10. Victoria Finala
 11. Ceramica de Nochrich

Modă – haine, rochii, costume

 1. Verlinne
 2. Les vacances d’Irina
 3. Laura Hîncu
 4. Atelier Isabelle Vijiiac
 5. Chemistry Studio
 6. PNK Casual
 7. Argo – by Andreea Buga
 8. Chotronette
 9. Framboise
 10. Atelier Tron
 11. Linia 13
 12. Marie Nouvelle
 13. NOON
 14. Pineberry
 15. Rabal
 16. RADPlayground
 17. Undress
 18. Bianca Popp
 19. Carmen Secăreanu
 20. Bluzat
 21. Iedemaramu
 22. Atelier de Dor
 23. IE Clothing
 24. Of simple stories
 25. Ioana Ciolacu
Photo by Megan Markham on Unsplash

Pălării

 1. Fandacsia
 2. Pălăria Dădârlat
 3. Maria Palaria
 4. Ralitza

Pantofi și alte „mergătoare

 1. Smiling Shoes
 2. Papucei
 3. Musette
 4. Ana Urbana
 5. Coca Zaboloteanu

Bijuterii, Ceasuri și Accesorii

 1. Noah
 2. Angela Ciobanu
 3. Lunet eyewear
 4. Malvensky
 5. IONA
 6. Optimef
 7. Miss Mary a Little
 8. Monom
 9. KateriniMou
 10. Contemporia
 11. Carla Szabo
 12. Artefact Room
 13. Utopic by Mona Vulpoiu

Genți, poșete, rucsacuri și ranițe

 1. Laura Olaru
 2. Iutta
 3. Bookletta
 4. Cătălin Onocan
 5. Lemnia
 6. Daniel Savu
 7. Gabriel Geller
 8. YVY Bags
 9. Koja Concept
 10. Simina Filat
 11. Vilegiatura
 12. Maestoso
Photo by Nick Fewings on Unsplash

Cărți și edituri

 1. Editura Polirom
 2. Editura Litera
 3. Editura Humanitas
 4. Editura All
 5. Editura Corint
 6. Editura Baroque Books
 7. Editura Curtea Veche
 8. Editura Vellant
 9. Editura Black Button Books
 10. Editura Rao
 11. Editura Hoffman
 12. Editura Nemira
 13. Editura Vremea
 14. Editura Univers
 15. Editura TREI
 16. Editura Signatura
 17. Editura Seneca
Photo by fotografierende on Unsplash

Papetărie, instrumente de scris și accesorii pentru birou

 1. Poenari
 2. I wood be
 3. Papira
 4. Zuriell
 5. Irina Neacșu
 6. Noemi Meilman
Photo by Sandy Millar on Unsplash

Pentru copii și părinți

 1. Timmo
 2. MokoFun
 3. MegWi Baby
 4. FiciMimi
 5. TinyTurtle
 6. Bubuland
 7. Leea Toys
 8. Lali Wear
 9. Pojga Toys
 10. Cosânzeana (seturi creative de cusut)
 11. Mormi
 12. Mari-mici
Photo by CALIN STAN on Unsplash

Destinații perfecte pentru călătorii în țară

 1. Cabana 7
 2. Cincșor Transylvania Guest House
 3. Raven Nest – The Hidden Village
 4. Verde De Viscri
 5. Viscri 32 
 6. Viscri 125
 7. Ferma Dacilor
 8. Wegloo
 9. Ursa Mică
 10. Tarnița Lake Forest
 11. Enisala Safari Village
 12. Zabola Estate
 13. Casa Filip
 14. Conacul Gaál
 15. Akasha Wellness Retreat
 16. Miclăușeni
 17. Polizu Manor
 18. Zaga-Zaga
 19. Bio Valeputna

Sper să vă fie de folos, iar dacă vreți să facem lista asta și mai mare, scrieți-mi. Hai să ne ajutăm între noi!

89 Comentarii

 1. Wow, felicitari pentru articol! Multumim pentru tot acest research, cred ca ajuta o perspectiva mai larga a brandurilor romanesti, poate reusim sa le si promovam.
  As mai puncta eu un brand tare frumos in zona de genti, rucsacuri si anume echipa Laura Maxim (lauramaxim.ro)
  Enjoy!

 2. Felicitari pentru articol! L-am savurat 🙂
  O mica sugentie, la genti isi merita locul si Otilia Flonta (mega-super-talentata).
  Hugs.

 3. Super articol, Georgiana! Cu tot ce ai scris acolo, inclusiv despre romanul inconștient ca și consumator, așa cum este inconștient în multe altele. As adauga la aceasta lista (accesorii, genți) și pe cei de la Climent Art, care de câțiva ani produc articole din lemn și piele, cu un design deosebit. Fiind și premiați pt munca lor
  http://www.climentart.ro

 4. Poate ar fi utila si o lista de branduri nascute aici in domeniul ospitalitatii, unele chiar exportate cu succes in alte tari, gen Salad Box, 5 To Go, Donuterie, Spartan etc

 5. Mulțumim! Foarte bună inițiativă. Cred că ar fi util ca informațiile să fie cât mai sistematizate, ca să găsim ușor ce avem nevoie. Poate un site special, poate o hartă.
  Eu am luat ceramică foarte frumoasă de la Lumea ceramicii (facebook.com/lumea.ceramicii2014) și bijuterii de la Innette (www.innette.ro).

 6. Foarte fain articolul . Daca mai scrieti articole despre producatori romani, poate ne luati si pe noi in calcul ,Woolver se numeste brandul si producem haine pentru copii doar din materiale naturale, lana merinos, in si matase . Ma bucur ca in ultima perioada se tot scrie despre produsele si producatorii romani, chiar este important sa ne sustinem unii pe altii .Felicitari !

 7. Super tare ideea! Salut mai ales lista cu destinații de vacanta și o voi accesa de îndată ce ieșim din izolare 😊.
  Am o sugestie pentru lista de producători de haine minunate pt copii și adolescenți (inclusiv mama fiica):
  http://www.byartizan.com
  Designerii din provincie au parte de mai putina expunere decât cei din București reducând plaja de opțiuni a cumpărătorilor de pe întreg teritoriul României.

 8. Îmi plac mult listele, iar acestea sunt excelente.
  La modă aș adăuga Christine on the Clouds http://www.christineontheclouds.ro cu niște haine și accesorii minunate <3
  Home deco: http://www.caiverzipepereti.com cu wall stickers și ilustrații; Atelier Foliage cu coronițe și aranjamente florale
  Kids: http://www.eematico.rog – la secțiunea ”toys” și ”eematico in a box” cu activități de bricolaj și jucării de asamblat pentru acasă.
  Papetărie: Marele Deget Mare http://www.facebook.com/mareledegetmare cu jurnale legate manual și coperți cusute.

 9. Buna ziua. Foarte bun si folositor articolul. As vrea sa ii mentionez pe cei de la Diminutive Sneakers,pt cei mici, si Ambertte si Black Sheep, pt cei mici si mari. Sper sa va placa. MULTUMESC.🤗

 10. Marolux – genti, posete, rucsacuri
  Gama-Sibiu – camasi
  Alyich-Cluj – moda
  Monesse by Monica Salcudean- moda, imbracaminte
  Kulcsarkonf- Moda, imbracaminte
  Marie couture- Moda, imbracaminte

  • Bună, Daniela. Răspunsul este: NU. Nu „ar trebui” să fie nici un brand sau altul în listă. Dacă ai citit cu atenție materialul, vei vedea că am scris limpede, clar și foarte citeț că am selectat branduri asumat, dar subiectiv. Am curatoriat alături de echipa revistei o serie de alegeri. Nu am făcut nici un top, nu mi-am propus o listă de „cele mai bune”, „cele mai frumoase” sau „cele mai celebre” branduri. Nu mi-am propus să fac nici inventariul firmelor din România, nici un catalog de branduri românești, deși poate asta ar fi o idee foarte bună. Te încurajez să inițiezi ideea asta, iar noi îți stăm la dispoziție cu tot dragul, dacă te putem ajuta.

   Ceea ce mi-am dorit a fost un apel, o invitație la conștientizare, o chemare, dacă vrei. Ce mă bucură este faptul că lista asta poate fi infinit mai bine completată și replicată, iar aici putem pune toți umărul la treabă.

   Mulțumim pentru recomandare, o zi frumoasă.

 11. Mi-a placut foarte mult articolul. Motivele pentru a cumpara local sunt asa de frumos expuse
  La Fashion iti recomand si brandul meu, happyfriday.ro ready to wear, care a pornit acum 9 ani ca o pasiune si s-a transformat in business cu multa munca si perseverenta.
  Incurajam consumul responsabil, mai putin si mai bun, folosim materiale de calitate si tot procesul este realizat in Romania: creatie, productie, vanzare, promovare. Sper sa iti placa. Multumesc:-)

 12. Foarte frumos articolul. Cred ca sunt multe branduri romanesti de succes si inca si mai multe in crestere care merita sustinute.
  La Papetarie as vrea sa recomand si brandul meu, ColorfulMind.ro, pornit in 2017, ce ofera plannere anuale, notebook-uri si accesorii de papetarie. Sunt ilustrate de mine, contin elemente de coaching si produse in Romania, mare parte din produse chiar pe hartie reciclata.

 13. Cu siguranță sunt foarte multe branduri românești și este imposibil să le cunoască cineva pe toate. Mie mi-e drag de
  produsele de pe giuka .ro , pandantivele împâslinte ale dinlana wool jewelry.

 14. Foarte bun și util articol! Îl salvez <3
  – Produse pentru copii minunate:
  Încălțări barefoot din Timișoara: Tikki Shoes
  Jucării din lemn: Bumbu Toys
  – Marochinărie:
  NUD de Mihaela Crișan
  – Deco & mobilier:
  Șezi

 15. Da, frumos gând și bun. Unii au uitat că din țărână suntem, adică din roadele acestui pământ, ale acestei țări adică și nu din cele cândva numite “coloniale”, adică aduse de peste mări și țări de metropole europene. Acum, deveniți noi colonie, vindem tot – terenul agricol care ne hrănește, pădurile, etc, așteptăm să ne aducă mega hipermarketurile mărfurile și alimentele de afară, rezistente la transport cu aspect comercial dar fără gust… A venit timpul să ne trezim! Succes!

 16. Foarte utilă această listă! Îi pun „semn de carte”. 🙂

  La categoria haine aș recomanda și REDU, întreprindere socială din Iași: https://www.facebook.com/redu.org ( https://www.redu.org.ro/ ), înființat de asociația Mai Bine.
  Redu mai realizează și accesorii din materiale recuperate, plăsuțe textile pentru cumpărat fructe și legume, traiste din bumbac, dischete demachiante reutilizabile și multe altele (sunt fană, haha). 🙂

  La capitolul Papetărie aș adăuga și Urban Tale (Cluj-Napoca): https://www.urbantale.ro/
  Au accesorii de birou f creative, căni personalizate, plannere etc.

 17. Superb articolul 😍 E asa de folos sa aflu brand-uri de care nici nu stiam. Aiba astept sa le explorez! Propun la partea de ceramic Zala (Instagram “thisiszala”). Minunatii ies din mainile Daliei Dincuta!

 18. Acum, ca ai inceput, cred ca ar prinde bine sa updatezi lista aia 🙂 … sa salvam articolul la bookmarks si sa stim unde sa facem piata online. Sper sa vina cat mai multe sugestii aici, sa avem de unde alege 🙂
  Intre timp, doua mici sugestii ale unor prieteni:
  – corturi24.ro – corturi de evenimente si solarii de gradina
  – kuttstore.com si makara.907 (pe facebook) – cutite care mai de care si salopete

 19. Foarte frumos și documentat articolul dar trebuie să adaug ceva..teoretic este sănătos pentru economia romaneasca să cumperi de la firme romanesti nu doar acum în vreme de pandemie ci tot mereu…din păcate însă foarte multe firme din cele mentionate au preturi/produse de lux..Mai pe românește nu e ceva ce-si poate permite oricine …și- atunci să nu ne mirăm că se preferă P…&B..

 20. Nisa pe care multe firme romanesti pe care s au dezvoltat a fost nisa de lux. Dar e fitesc. Pt ca cumparatorii acestor produse sunt bine informati.
  Noi restul ne am lasat furati de sclipiciul reclamelor.

  https://laboratoruldesosete.ro
  http://www.canah.ro – produse din seminte canepa

  http://www.hofigal.eu – suplimente, ceaiuri
  shop.terranatura.ro -ferma ecologica vinuri, cereale
  organicjoy.ro -cosmetice presate la rece
  https://biofarmland.com/ro -ferma ecologica ceaiuri, mustar raw
  http://www.vivanatura.ro – cosmetice presate la rece
  http://www.apimond.ro cosmetice naturale
  http://www.mayie.eu -cosmetice lavanda
  http://www.marelbo.com -incaltaminte
  http://www.biodeck.ro -tacamuri biodegradabile
  http://www.zorian.ro uleiuri
  http://www.laptesimiere.ro
  http://www.lunaisolai.com – uleiuri
  http://www.apisrom.ro prod apicole
  http://www.asociatia.bio cereale

  http://www.petrasbio.ro -paste

  • Mulțumesc, Dan, pică numai bine recomandările tale, că lucrăm și la o listă cu producători din zona alimentară. Să-ți fie senin! 🙂

 21. O initiativa minunata, care sper sa fie si foarte vizibila.
  Eu am pe lista Joa – Diana Osorhan, Davex – Diana Gal, Maria’s Ladybugs, Andreea Tascianu, just to name a few

 22. Este o încântare acest articol, felicitări! Articolul acesta mă ajută foarte mult, sunt deja cumpărător al unor branduri menționate, pe altele le admir ”din umbră” și de foarte multe nu știam. Mulțumesc foarte mult pentru că una dintre poziții este dedicată brandului meu și încă o dată mulțumesc pentru această listă.

 23. Cea mai mare surpriza pentru mine: PNK! Chiar nu stiam ca e brand romanesc! Super faina lista. Felicitari!
  As mai adauga o mica fabrica de productie manuala de pantofi de piele (atelieril e la Lugoj, iar magazinul de prezentare e la Timisoara: https://www.essenzashoes.ro/. Apoi mai e Cupio, BioPlush – dar cred ca sunt deja foarte cunoscute. Mai sunt la Timisoara cateva ateliere de creatie, chiar bune: Blue Bird (https://m.facebook.com/bluebird.tsh/), Elaide (https://m.facebook.com/pages/category/Clothing–Brand-/Elaide-by-Elena-Popescu-196136507098911/), Nifty (http://www.nifty.ro/).
  Pentru copii, jucarii handmade personalizate (idee inedta): https://m.facebook.com/Huggables-jucarii-din-amintiri-287385658604505/?ref=page_internal&mt_nav=0
  Si chiar ca mai sunt multe 🙂 Bravo! Asa putem face cumparaturi doar de la producatori locali, in toate domeniile!

 24. Minunat articolul! Multumim pentru sugestii si pentru ajutorul oferit in descoperirea unor branduri cu produse încântătoare! Si noi avem mica noastra oaza de frumos, http://www.sipetdesidef.ro. Brandul este 100% romanesc, de familie. Hainele sunt din tesaturi naturale (cu exceptia rochitelor pentru joaca de-a printesele si a celor de dans/balet) iar incaltamintea (pantofii dport si ghetele) este atat pentru copii cat si pentru adulti. Incercam (pe cat posibil) sa lucram cu tesaturi romanesti sau provenite din spatiul european si facem acest lucru inca de la inceput, de 7 ani.

 25. Buna ziua,

  felicitari pentru initiativa, multumim, chiar foarte utila listuta.

  V-am putea convinge sa incercati si Davex Wool ( http://www.davex-wool.ro sau https://www.facebook.com/DavexWool )? 🙂
  Materiale naturale – lana, in, canepa, matase, bumbac organic … unele chiar produse in Romania, altele tricotate in Romania din fir importat certificat.
  In principal hainute pentru copii, dar asortam si parintii la nevoie 😉

 26. Ahh… lista e tare lunga! Felicitari pentru articol. Sper sa fie o trezire pentru romani sa cumpere mai mult produse romanesti si sa sustina artistii tarii noastre. Ce pot sa spun, e ca merita din plin. http://www.gossiptree.ro este magazinul care sustine peste 40 de artisti si designeri romani. Numai bine si sus cu arta!

 27. Travlocals.com <3 – este platforma de booking cu cazări locale și rurale din România. Cuprinde multe dintre destinațiile listate de tine pt călătoriile în țară.

 28. Ma bucur sa vad o lista cu branduri romanesti, nascute din creativitatea si pasiunile celor de pe meleagurile noastre. Daca doriti, puteti include si firma AutoBoca, ce ofera servicii de inchirieri auto in Romania din 2008. Va multumim pentru efortul depus documentarii!
  https://www.autoboca.ro/

 29. Daca nu noi intre noi atunci cine? Daca nu ne sustinem reciproc atunci cum? Daca nu acum, cand pandemia a resetat efectiv multe business-uri, atunci cand?
  Start-up-ul Booking-Mania reprezinta o platforma de recenzii video turistice si de intermediere servicii de cazare si mobilitate. 100 % romanesc. Poate ca merita introdus in lista brand-urilor pe care ar trebui sa le cunosti.

 30. Bună, noi suntem Andreea și Alex și din 2017 realizam produse de Artizanat urban. Ne găsiți pe http://www.craftlaser.ro
  Am început cu suveniruri gravate, toate desenele de pe suveniruri fiind realizate manual de artistul local ADRIAN Samoila. Suntem prezenți în marile obiective turistice din România, în magazinele oficiale.
  De aici pana la realizarea de cadouri personalizate nu a mai fost decât un pas. Ne jucam cu lemnul și cu pielea.. Și noi spunem ca am creat o mulțime de lucruri drăguțe.
  În pandemie ne-am reinventat un pic și am realizat puzzle-uri educative din lemn, toate jocurile fiind șlefuite și colorate manual, cu bait pe bazaa de apa, friendly pentru copii. Va invitam sa ne de descoperiți pe CraftLaser.ro, fb @craftlaser.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here