10 App-uri pentru organizare și productivitate

0
434
Timp de citire: 3 minute

„Hârtia și pixul” este metoda cea mai la îndemână atunci când îți dorești să îți notezi listele sau să îți urmărești obiectivele. Cu toate acestea, un carnețel pentru muncă, unul pentru alt proiect, altul pentru afacerea personală parcă nu funcționează. Motivele sunt simple: ocupă spațiu, se termină la un moment dat și trebuie să le tot schimbi între ele.

Am descoperit în ultima vreme că uneori ajută mai mult o aplicație: e mai atractivă vizual, unele au remindere încorporate, le poți împărtăși cu alți membri ai familiei sau cu echipa, îți poți măsura obiectivele sau poți să-ți planifici mult mai ușor o zi aglomerată.

Cu siguranță există un app pentru fiecare activitate pe care o facem, de la trezire până la de câte ori bem apă zilnic. Unele înlocuiesc prea ușor ceea ce ar trebui să rămână doar responsabilitatea noastră, însă altele, folosite cu bun simț, chiar pot face diferența. 

Așadar, sper să te inspire cele 10 propuneri, vezi care s-ar potrivi cu nevoile tale și…click install. 

1. Listium: Like Pinterest, but for lists! 

Există aplicații pentru tot felul de liste: minimaliste, colorate, pentru familie, pentru muncă, pentru orice. Mi-a plăcut aceasta pentru că e ușor de folosit, nu este foarte încărcată, dar mai ales pentru că poți să adaugi colaboratori astfel încât și altcineva să împartă virtual acea lista cu tine. 

2. Get pocket: Save that awesome inspiration 

Mereu găsesc articole, mereu uit unde le-am găsit, cine mi le-a trimis, cine le-a distribuit. Asta pentru că nu mereu am timp să le citesc. Ceea ce face aceasta aplicație este să îți salveze articolele pe care vrei să le citești mai târziu.

3. Be the master of your WALLET 

Și pentru aspectul financiar există o întreagă armată de aplicații care îți promit că te ajute să îți setezi un buget, să îți urmărești cheltuielile și banii puși deoparte. Dintre toate, și am încercat câteva, Wallet a fost cel mai prietenos: intuitiv, cu monedă RON, colorat și organizat pe nevoi importante. 

4. KanbanFlow: Visualize your To Dos & don’t forget about your break

Mi se pare că este varianta îmbunătățită a Trello, în sensul că adaugă timer și alarmă pentru pauze. De obicei, dacă mă așez la birou, uit să mă ridic, iar din punctul acesta de vedere, KanbanFlow chiar își face treaba. 

5. Good habits: Habits make you better 

Obiceiurile sunt acele mini personal tasks care contribuie la productivitate și organizare. Mi-a plăcut acest app pentru că este simplu, foarte ușor de folosit, dar și pentru că are un reminder pe care îl setezi pentru ora la care vrei să începi practicarea unui nou obicei.

6. Sleppytime: Resting is the best medicine!

Somnul este primul care e scos din agendă dacă aceasta este prea plină. Cu toate astea, nu cred că există cineva care să fie cel mai bun, fericit și productiv om atunci când este epuizat. Sleepyti.me își calculează un ciclu de somn: adică la ce ora ar trebui să te culci astfel încât să urmezi ciclul natural al corpului, chiar dacă intenționezi să te culci târziu în noapte.

7. Noisli: Noise off

Dacă te deranjeză zgomotul de orice fel, dacă nu te poți concentra fără păsărele cântând sau fără sunetul mării, atunci Noise off te-ar putea ajuta. Ce-mi place la aplicația asta este că e interminabilă. Din moment ce apeși click, nu trebuie să te mai întorci să apeși repeat. E acolo până la sfârșitul programului… sau până te plictisești.

8. Blinklist: Fit reading into your life

App-ul recomandat de BBC, New York Times, The Guardian te ajută să ții pasul cu lectura, chiar dacă nu apuci să citești o carte întreagă. Se concentrează pe cărțile de non ficțiune și pe ideile de bază curatoriate de experți, pe care fie poți să le asculți sau să le citești.

9. Green kitchen: Be inspired and plan your meals

Mereu avem nevoie de inspirație, mai ales pentru „Azi ce mâncăm?”. Dincolo de faptul că fotografiile arată delicios, rețetele sunt scrise de David & Luise, cuplu care a apărut cu al lor blog în ELLE, Vogue sau The Guardian și care a câștigat în 2013 Saveur Best Food Blog Awards.

 10. Coach me: With just a click of button

La coaching apelează din ce în ce mai mulți oameni și companii. Dacă nu ai timp pentru deplasare sau dacă vrei să vezi doar cum ar funcționa o ședință, acest app te poate ajuta să programezi a phone meeting. Sau dacă nu te interesează zona asta, poți folosi trackerul de adoptarea a unui nou obicei și a primi sprijin din partea unei comunități.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here